Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2018 12:43
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Taxify končí ve čtyřech českých městech. Zůstává jen v Praze

TECH ČESKO
Uložit Uložené

Přišla špatná zpráva pro uživatele služby Taxify. Aplikace končí ve čtyřech krajských městech.

Koncem července jsme vás informovali o rozšíření služby Taxify do Ostravy, Plzně, Olomouce a Českých Budějovic, jak ovšem dnes její provozovatel oznámil, z této čtveřice krajských měst přepravní aplikace odchází

Působnost firmy v krajských městech v říjnu zakázalo předběžné opatření soudu. Důvodem bylo, že služba nebyla otevřená jen licencovaným taxikářům, ale běžným řidičům bez zaregistrovaných vozů. Až dosud zde však vozy Taxify jezdily.

Aplikace zůstává i nadále fungovat alespoň v Praze, v prosinci však její provoz nepravomocně zakázal soud i v rámci hlavního města. Firma uvedla, že proti tomuto rozhodnutí se hodlá odvolat a končit zde zatím nebude.

Jak Taxify ale věří, do čtyř krajských měst by se služba mohla někdy v budoucnu vrátit. „Návrat do krajských měst by se mohl uskutečnit poté, co bude přijata nová legislativa, která by měla počítat také s moderními přepravními platformami,” uvádí společnost v tiskové zprávě.

V následujících měsících se firma hodlá soustředit na zlepšování servisu v Praze, kde nyní bude fungovat jako v jediném městě v zemi. 

Šéf Taxify Roman Sysel dále dodal, že v během posledního týdnu rozdávaly úřady v krajských městech firmě časté pokuty a tamní taxikáři dokonce zastrašovali a fyzicky napadali její řidiče.

Ilustrační foto

Taxify končí ve čtyřech českých městech. Zůstává jen v Praze
Domů
Sdílet
Diskuse