Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2018 11:51
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Taxify ode dneška funguje i v Ostravě, Plzni, Olomouci a Českých Budějovicích. Brno má stále smůlu

TECH DOPRAVA
Uložit Uložené

Alternativní autodopravce Taxify se rozhodlo své služby rozšířit po Praze i do dalších měst.

Taxify je po Uberu a Liftagu třetí společností, která v Praze už několik let poskytuje alternativní taxi službu. Zákazníky se dosud snažila zaujmout zejména nižší cenou, od dnešního dne ale přidává další eso v rukávu.

Své služby totiž rozšiřuje do menších měst. Dopravce začíná jezdit v Ostravě, Plzni, Olomouci a Českých Budějovicích. Pardubice a Hradec Králové, o které se také zajímal, mezi zastoupenými městy nejsou, stejně jako Brno. Je možné, že se seznam podporovaných měst bude i nadále rozšiřovat, protože např. v Estonsku, odkud tato firma pochází, zavedla dopravu i do desetitisícových měst

Zdrojem k expanzi má být podle Taxify zisk z hlavní metropole a také peníze investorů. Rozšíření se přitom nebude týkat jen měst, firma chce postupně také změnit způsoby dopravy. „Postupně spouštíme dle potřeb jednotlivých měst kromě dopravy klasickými auty i motorky, tuk tuky, elektro-koloběžky a další způsoby přepravy. Rádi bychom některé tyto novinky představili v dohledné době i v ČR,“ sdělil pro ČTK šéf společnosti pro Česko a Slovensko Roman Sysel.

Brno se v seznamu nových měst neobjevilo prý kvůli nízkému potenciálu. Alternativní dopravci se však v jihomoravské metropoli dlouhodobě potýkají s problémy se soudy a tradičními taxikáři, kterým vadí nerovné podmínky pro řidiče těchto služeb. Podobné demonstrace se konaly i v Praze, ale naštěstí nepřinesly pro Uber ani Taxify žádná omezení.

Domů
Sdílet
Diskuse