Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2019 12:46
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Petr Čech po sezóně ukončí kariéru

SPORT
Uložit Uložené

Legenda českého fotbalu se loučí.

Petr Čech, brankář Arsenalu a jeden z nejslavnějších českých fotbalistů, ukončí kariéru. Oznámil to dnes a jeho slova byla nečekaná. I přesto, že je mu už 37 let, je stále v dobré formě a ještě nedávno byl jedničkou Gunners.

V září se však zranil a od té doby je náhradníkem. Tato role mu nesedla a možná mu vzala chuť k fotbalu. „Přemýšlel jsem dlouho. A jsem přesvědčený, že nastal správný čas skončit,“ řekl.

Svoji profesionální kariéru ukonči po aktuální sezóně, tedy za pět měsíců. Fotbalová hřiště tak opustí dlouholetá legenda, vítěz Ligy mistrů i Evropské ligy a jeden z nejlepších brankářů na světě. Za svoji kariéru odehrál kolem 900 soutěžních utkání, za Česko nastoupil 124krát a v anglické lize hrál dlouhých 15 let. 

A jak se bude profilovat od léta? Prý se už předběžně domlouval s majitelem Chelsea, Romanem Abramovičem, že by rád figuroval v Chelsea jako trenér. Sám ale ještě nemá jasno: „Veškeré další budoucí plány budu řešit až v létě. Vím, že možností se přede mnou otevírá několik, nechám si všechno pečlivě projít hlavou.“ 

Domů
Sdílet
Diskuse