Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2019 9:28
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Po Dublinu Nicki Minaj téměř jistě nevystoupí ani v Glasgow. Nerozvážná rozhodnutí kompetentních způsobila domino efekt

HUDBA
Uložit Uložené

Nezodpovědný přístup, nedostatečné technické zabezpečení ze strany týmu raperky a snaha ušetřit způsobily další katastrofu pro fanoušky. Kde je vlastně problém?

Nicki Minaj, tedy spíše Nicki Sabotáž nebo Nicki Blamáž aktuálně předvádí v Evropě tragikomedii. Zjišťujeme, že odvaha se dá v dnešní době projevit i tím, že si koupíš lístek na koncert známé raperky a amatérismus můžeme bez problémů najít i mezi těmi nejznámějšími.

Všechno to začalo zrušeným koncertem na Slovensku a četnými komplikacemi v Maďarsku i Německu, kde se však show nakonec udála. Před týdnem oběhla svět zpráva o neprovedeném koncertě ve francouzském Bordeaux.

Doporučeno
Nicki Minaj ruší další koncert na evropském turné kvůli technickým komplikacím. Opět obviňuje organizátory Nicki Minaj ruší další koncert na evropském turné kvůli technickým komplikacím. Opět obviňuje organizátory 10. března 2019 0:42

Ve všech těchto případech se skloňují totožné potíže, které se týkají v první řadě problémů s převozem techniky v množství kamionů a také nedostatečného zájmu fanoušků, kvůli kterým Nicki nechce vystupovat a raději se vymlouvá na technické komplikace způsobené organizátory, resp. kompetentními provozovateli koncertních hal.

I když se to může zdát jako špatný vtip, včera Nicki Minaj zrušila další koncert v rámci evropského turné k albu Queen. Tentokrát zklamala fanoušky v Dublinu, přičemž některé nechala čekat i 7 hodin. A to i přesto, že informaci o nemožnosti postavit pódium měl management již dříve.

Alespoň měl příležitost obměnit důvod. Ten sice opět souvisí s nepřipraveností organizačního týmu kolem americké raperky, ale nikdo by asi neočekával, že se dokáže vymluvit na nepříznivé počasí. Když se informace dostala na veřejnost, okamžitě jsem utíkal zkontrolovat kalendář, jestli jsem něco zmeškal a opravdu už je festivalová sezóna, ale ukázalo se, že problém je někde úplně jinde.

Doporučeno
Nicki Minaj zrušila další koncert na evropském turné. Fanoušci čekali až 7 hodin, její nejnovější výmluvě nechtějí věřit Nicki Minaj zrušila další koncert na evropském turné. Fanoušci čekali až 7 hodin, její nejnovější výmluvě nechtějí věřit 15. března 2019 21:30

Převozu techniky ze Spojeného království do Irska prý zabránilo rozbouřené moře a nám se jen znovu potvrzuje, že bizarnost tohoto turné nemá hranice. Nicki Minaj měla absolvovat za 5 týdnů 22 koncertů.

Tato intenzita je sice relativně běžná a podobně populární interpreti ji dokáží zvládat i během delšího období, přistupují však k prezentaci své tvorby diametrálně odlišným způsobem. Ještě je důležité myslet na samotnou logistiku, což se managementu, resp. kompetentním lidem odpovědným za booking také nepodařilo a asi by jim neuškodilo prohlédnout si mapu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Swipe for New Merch. NickiMinajQueen.com Tour begins tmrw in #Munich, #GERMANY

Príspevok, ktorý zdieľa Barbie® (@nickiminaj),

I mnoho menších kolegů si málokdy dovolí vzít jen jednu sadu stage, o čemž již hovořil i slovenský organizátor z XL Promotion v našem rozhovoru. Standardem je, že tým hudebníka má k dispozici 2 totožná pódia a ta cestují na jednotlivé zastávky na střídačku.

Nemusí tedy vystavit lokální eventové agentury situaci, kdy je třeba všechno vyřešit za pár hodin, posouvat začátek a sdělovat majitelům zakoupených ne právě nejlevnějších lístků, že musí čekat. Přičemž často sami nevědí, jak dlouho. A právě toto je kamenem úrazu v tomto případě. Samozřejmě, kromě faktu, že americká raperka není ochotna vystupovat před pětitisícovým publikem.

Ještě je pak otázkou, kdo celou tuto frašku zaplatí. V případě bratislavského koncertu bychom mohli mít odpověď v dohledné době, ale XL právě kromě pokusu dohodnout se na finanční náhradě od Nicki musí pracovat i na postupném vrácení peněz za lístky všem zúčastněným.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

God bless my fans. Your love & energy is so empowering. You have no idea. Thank you, London. See you tonight, Birmingham‼ See you tmrw, Dublin‼ #NickiWRLDTour

Príspevok, ktorý zdieľa Barbie® (@nickiminaj),

Důsledkem nezodpovědnosti a katastrofální organizace je i nejnovější informace, která přišla jen pár hodin po zrušené show v Dublinu. Nicki Minaj zveřejnila na svém oficiálním Instagramu screenshot z konverzace, kde máme možnost vidět dvě zprávy věnované pravděpodobně nejbližším manažerům raperky od lidí, kteří komunikují s eventovou agenturou.

Odesílatel v nich píše, že komplikace s počasím a rozbouřeným mořem mají během dnešního dne ještě zhoršit a bude to mít vliv na nedělní vystoupení v Glasgow.

Vystoupení ve Skotsku by se mohlo udát 17. března pouze v případě, že by všechny autobusy a kamiony dorazily dnes (16. března) do deváté večer. Opět vše shazují na promotéra, který dnes už asi lituje, že se na toto dal. Zbytečné tahání pódia do Dublinu tedy způsobilo domino efekt a najít skutečného viníka nebude v tomto případě jednoduché.

Při pohledu na tuto mapu ti asi bude jasné, že se někde musela stát obrovská chyba. Někdo přeci jen musel vědět, že přeprava po moři aktuálně není ideální a ohrozí i návrat do Spojeného království. I slovenské festivaly velmi intenzivně komunikují s hydrometeorologickým úřadem pro případ jakéhokoliv nebezpečí, tak proč ne management Nicki Minaj a promotér, který zaplatí miliony za booking?

Po Dubline Nicki Minaj skoro určite nevystúpi ani v Glasgowe. Nerozvážne rozhodnutia kompetentných spôsobili domino efekt
Po Dubline Nicki Minaj skoro určite nevystúpi ani v Glasgowe. Nerozvážne rozhodnutia kompetentných spôsobili domino efekt
 

Ve druhé zprávě ještě manažer ujišťuje Nicki Minaj, že určitě nikdo nelže a nákladní lodě jsou zpožděné celý den. Kriticky smýšlejícího člověka napadne, proč tam tedy techniku vůbec nakládali a zrušili tak dva koncerty namísto obětování Dublinu.

Zatím se necháme překvapit, jak celá situace dopadne a o aktualitách budeme určitě informovat. Slovenští fanoušci tak minimálně již určitě pochopili, že bratislavský organizátor skutečně nemohl za způsobený zmatek a snad budou koncerty zahraničních interpretů podporovat i nadále.  


Po Dubline ruší Nicki Minaj aj dnešný koncert v Glasgowe
Po Dubline ruší Nicki Minaj aj dnešný koncert v Glasgowe
Domů
Sdílet
Diskuse