Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2019 11:02
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Studenti okradli Apple o téměř milion dolarů díky tisícům falešných iPhonů. Jak je možné, že si inženýři padělků nevšimli?

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Apple posílalo studentům za falešné mobily nové kousky.

Dva čínští studenti Jang-jang Čou a Čchüan Ťiang žijící v Oregonu šikovně vylákali ze společnosti Apple přibližně 1 milion dolarů.

Apple se v tomto případě nemohl spolehnout ani na pozorné oko svých techniků a inženýrů, protože studenti prostě ve velkém nakupovali falešné iPhony z domovské Číny. Následně smartphony posílali do Applu se slovy, že nefungují a potřebovali by je vyměnit za nové modely.


Jak píše The Guardian, za necelý rok poslali do Applu celkově 3 069 falešných iPhonů na opravu, přičemž tamní technici jim záruku uznali v 1 493 případech. Padělky, se kterými pracovali, byli na tak vysoké úrovni, že ani pracovníci Applu často nedokázali rozlišit fejky od originálu.

Díky tomu dokázali vydělat více než 895 tisíc dolarů. Studenti po získání originálních mobilů posílaly tyto modely zpět do Číny, kde se prodávaly za vyšší cenu.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Do schématu jeden ze studentů zapojil svou mámu, která se prostřednictvím komplice v Číně starala o to, aby vydělané peníze putovaly zpět na americký účet svého syna. Naneštěstí pro studenty, loni si celníci všimli zásoby falešných iPhonů směřujících na adresu studentů, začali vyšetřovat a zanedlouho plán odhalili.

Domů
Sdílet
Diskuse