Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2019 14:44
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Páťák z Karviné umlátil kočku o patník

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

O víkendu v moravskoslezském kraji řešili brutální utýrání nevinného zvířete.

Žák páté třídy spolu s dalšími nezletilými chlapci měl o víkendu umlátit v Karviné kočku o patník. O incidentu napsala žákyně ZŠ Družby na svém facebookovém profilu. V sobotu v podvečer měla z balkonu vidět partu pěti chlapců, kteří bili a následně úderem o patník zabili kočku. Událost šetří policie.

Dívka měla na chlapce zakřičet, načež utekli a nechali bezvládné tělo kočky na zemi. Když pak volala na policii, měla být odbyta s tím, že to není její starost a kočku má hodit do popelnice. Mladá slečna se s tím ale nesmířila, o všem napsala na Facebook a přidala fotku mrtvé kočky. Příspěvek se sociální sítí začal rychle šířit a za pár hodin jej sdílely tisíce lidí

Páťák z Karviné umlátil kočku o patník
Zdroj: Facebook/Karviná žije!

Nakonec se k incidentu vyjádřil i primátor města Jan Wolf„Chtěl bych se vyjádřit k hnusnému činu, ke kterému došlo včera večer v Karviné, kdy pět dětí utýralo kočku k smrti. Zkontaktoval jsem se s policií a domluvili jsme se na tom, že tento případ dořeší a viníci budou potrestáni. Protože pokud by jim tohle prošlo bez trestu, tak příště by v tom mohli pokračovat. Takové chování je neakceptovatelné.“

Po medializaci případu se do vyšetřování pustila i policie. „Na základě zveřejněných informací jsme neprodleně zahájili prověřování. Případu věnujeme maximální pozornost. V tuto chvíli již máme indicie, které povedou ke konkrétním osobám,“ prohlásila karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Ta uvedla, že se hovorem dívky s operátory linky 158 zabývá vnitřní kontrola Policie ČR.

O tom, že se k viníkům strážci zákona nejspíše snadno dopátrají, svědčí i fakt, že dívka, která případ rozpoutala, jednoho z chlapců poznala. Výchovné poradkyni prozradila jeho jméno. Jde o žáka páté třídy základní školy Družba, která se nachází ve vyloučené lokalitě města Karviná.

Domů
Sdílet
Diskuse