Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2019 18:30
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Čeští hokejisté podlehli Rusku 0:3

SPORT
Uložit Uložené

Třetí zápas pro náš tým skončil prohrou.

Národní tým po skvělém úvodu do hokejového šampionátu prohrál se svým úhlavním nepřítelem – ruskou sbornou. Po tuhém boji podlehli 0:3. Rusům ale nedali nic zadarmo a v první třetině dokonce vyhráli na střely. Nicméně, hokej se hraje na góly, a těch Rusové střelili o dva více, než by se nám líbilo.

První branku si připsal už ve 14. minutě Sergej Andronov, který propálil brankáře Bartošáka  pod lapačkou. Následný český tlak ale skončil bez výsledku. Češi pálili buďto mimo, nebo je vychytal Vasilevsky.  Druhou třetinu začali aktivněji Rusové a po zásluze navýšili ve 33. minutě stav utkání na 0:2. Podařilo se jim to ukázkovou brankou, o kterou se postaral Nikita Gusev po zadovce na Kučerova.

Čeští hokejisté podlehli Rusku 0:3
Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Ruská mašina tím získala sebevědomí a český národní tým už k ničemu nepustila. Přesto se našim podařilo dvakrát trefit tyč a ukázat, že zápas rozhodně nevzdávají. Vstřelit gól se jim už bohužel ale nepodařilo. Za ruskou sbornou ještě v samotném závěru skóroval Nikita Zajcev do prázdné brány a zpečetil tak výhru Ruska 0:3

Zápas Čas Datum
Česko–Lotyšsko 20:15 16. května
Česko–Itálie 20:15 17. května
Česko–Rakousko 16:15 19. května
Česko–Švýcarsko 12:15 21. května
Domů
Sdílet
Diskuse