Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2019 16:11
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Zoo Praha slaví narození dvou selátek vzácného prehistorického pekari Wagnerova

Zoo Praha slaví narození dvou selátek vzácného prehistorického pekari Wagnerova
Zdroj: ZOO Praha
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pražské zoologické zahradě přibyla dvě roztomilá prasátka.

Pražská zoo oslavila 4. května narození dvou selat pekari Wagnerova. Tento prehistorický tvor byl až do 70. let minulého století považovaný za vyhynulý. Na kontinentu se jej mimo Prahu podařilo rozmnožit už jen v Tierpark Berlín a belgické ZOO Planckendael. Jde o skvělou zprávu, neboť se v Evropě  v současnosti chová jen 37 jedinců tohoto druhu

Chovatel Radovan Mourek pro web Zoo Praha uvedl: „Naše dvě mláďata zatím prospívají velmi dobře, pravidelně a často pijí, jsou aktivní a celá skupina s nimi dobře funguje. Za dobrého počasí je návštěvníci budou moci vidět ve venkovním výběhu v horní části zoo. Když je deštivo, mají selata k dispozici vyhřívanou stáj.“

Pekari Wagnerův je druh, který se v současnosti počítá nejvýše na několik tisíc jedinců. Ti jsou v ohrožení nejen kvůli odlesňování, ale také kvůli dosud neznámé smrtící chorobě, které jich před pár měsíci podlehly desítky v chovné stanici Proyecto Taguá.

I proto je jejich chov v evropských a zámořských zoologických zahradách důležitý. Zoo Praha se do jejich záchrany zapojila v roce 2016, kdy získala čtyři pekari Wagnerovy.

Domů
Sdílet
Diskuse