Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2019 16:53
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Slovenské Tesco otevřelo s prázdnými regály. Zákazníkům chtělo ukázat, jak bude vypadat svět, když vyhynou včely a motýli

ZAJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložit Uložené

Tento den se v Tescu příliš nenakupovalo.

I Tesco očividně myslí na naši planetu. 22. května byl totiž Mezinárodní den biodiverzity a dva dny předtím jsme zase oslavovali Světový den včel. Právě na včelách a jejich opylování závisí značná část našeho stabilního přísunu potravin a pokud bychom o včely přišli, naše supermarkety by byly prázdné.

Tesco se to rozhodlo ilustrovat poloprázdným supermarketem, kterým se ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí snažilo upozornit na nepříjemný fakt, že jen v Evropě je ohroženo až 40 % včel a 30 % motýlů – pro nás mimořádně důležitých opylovačů.

Bez práce opylovačů by na pultech chybělo ovoce, zelenina, koření, oleje, ovocné šťávy, džusy, kakao, všechny výrobky s cukrem, kvalitní maso, mák, káva, čaj, hořčice, víno, pivo, medové produkty, oblečení z bavlny či výrobky z kaučuku.

Na zákazníky tak v Tescu čekaly prázdné regály a na pohodlný nákup mohli zapomenout a i když zřejmě někteří z Tesca dnes odcházeli podráždění, věříme, že se v nich alespoň část důležité informace zachytila.

Domů
Sdílet
Diskuse