Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2019 17:12
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Cigarety zdraží minimálně o 10 korun: Vláda schválila vyšší daně pro tabák a líh

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložit Uložené

Kuřáci si od příštího roku sáhnou hlouběji do kapes.

Vláda schválila návrh ministerstva financí na zvýšení spotřební daně z cigaret a tabáku, včetně zahřívaného, od příštího roku zhruba o 10 procent. Stoupnout by měla i daň z lihu, a to o přibližně 13 procent.

Zvýšené danění se bude týkat i některých hazardních her. Návrh zákona bude nyní muset projít parlamentem. Spotřební daň z piva se zvyšovat nemá, vláda má naopak v plánu snížit DPH na točené pivo. 

Pokud zákon projde v současné podobě, měla by krabička cigaret zdražit od příštího roku minimálně o 10 korun. Tvrdý alkohol bude zdražovat také zhruba o 10 korun za lahev. Vyšší daň čeká i hazardní hry.

Vláda odsouhlasila zvýšení sazby spotřební daně z 23 na 25 procent u kurzových sázek, tombol, turnajů malého rozsahu a totalizátorových her. Výrazného navýšení se dočkají i loterie, binga a živé hry, u nichž se daň má zvednou z 23 na 30 procent.

Domů
Sdílet
Diskuse