Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2019 14:35
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

HBO má náhradu za Game of Thrones. Velkolepé fantasy His Dark Materials má zvířecí démony i skvělé herce

HBO má náhradu za Game of Thrones. Velkolepé fantasy His Dark Materials má zvířecí démony i skvělé herce
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Našlo HBO adekvátní náhradu?

Stanice HBO je mezi televizními fanoušky známá nemalou kvalitou svých projektů. Ať už jde o fenomén v podobě velkolepého Game of Thrones, nebo o menší seriály, jako například Sharp Objects, Chernobyl či Euphoria, jako divák se můžeš spolehnout na to, že tě daný projekt ve většině případů zaujme a zůstaneš u něj až do konce. A my pevně věříme, že jinak tomu nebude ani v případě fantasy novinky His Dark Materials.

Pokud ti tento název nic neříká, tak věz, že jde o adaptaci stejnojmenné a nesmírně populární knižní trilogie (u nás Jeho temné esence), za níž stojí spisovatel Philip Pullman. Chystaný seriál od HBO se nám poprvé představil ještě začátkem roku, ale plnohodnotným trailerem jsme byli obdarováni až na momentálně probíhajícím Comic-Conu v San Diegu. Rovnou si ho tedy vychutnej.

První série se bude soustředit na zdánlivě obyčejnou dívku jménem Lyra Belacqua (Dafne Keen) na její cestě několika multivesmíry. Doprovázet ji bude také její démon Pantalaimon. Lyra však při pátrání po uneseném kamarádovi odhalí zlověstné spiknutí a pokusí se pochopit záhadný fenomén s názvem Prach. Také pozná odvážného chlapce Willa, který bude po jejím boku při setkáních s mimořádnými bytostmi a odhalování nebezpečných tajemství.

Přiložená ukázka vypadá mimořádně lákavě, přičemž slibuje pořádné fantasy dobrodružství v různých paralelních světech, ke kterému bychom se mohli vracet v dalších a dalších skvělých sériích. Nabité obsazení je už pak jen třešničkou na dortu. Pevně ​​tedy věříme, že první série vyjde na jedničku a my se dočkáme pokračování.

První dvě epizody (celkem jich bude osm) zrežíroval oscarový Tom Hooper (The Danish Girl, The King's Speech, Les Misérables) a kromě Dafne Keen si v seriálu zahraje například i James McAvoy, Ruth Wilson či Lin-Manuel Miranda. Premiéry se dočkáme někdy na podzim 2019. Na přesné datum si musíme ještě nějaký ten čas počkat.

Domů
Sdílet
Diskuse