Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2019 12:14
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Nechtěla přestat křičet, tak ji bodl do krku. Mladý chlapec skryl tělo děvčátka pod matraci vlastní postele

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Prý si uvědomuje, že udělal chybu, a lituje toho.

Maddie bylo pouhých 8 let, když zmizela. Pocházela z města Jacksonville na Floridě. Když se rozkřiklo, že se dívka ztratila, hledalo ji celé sousedství, tisíce lidí. Nebylo po ní ani stopy.

Byl 3. listopad 1998 a rodiče Steve a Sheila Cliftonovi nemohli uvěřit, že se jejich dcera ztratila. Byla přitom přímo naproti v domě, ale už po smrti. Její tělo schovával 14letý Josh Phillips pod matrací své vodní postele. Tento článek patří do série Vraždy spáchané dětmi, vlákno určitě nepřehlédni.

Tělo schoval pod matraci

Po týdnu hledání mladé dívky si máma Joshe všimla vody kolem vodní postele. Myslela si, že se roztrhla. Když popošla blíže, ucítila nesnesitelný zápach. Poté nadzvedla část matrace a uviděla nohu. Hned zavolala policii.

Vše vyšlo na povrch a Josh se přiznal, že dívku zabil. Stalo se to během hraní, udeřil ji baseballovou pálkou. Údajně měl strach a nevěděl, co má dělat. Otec mu totiž zakázal hrát si s Maddie, prý je příliš mladá. On se nechtěl dostat do problémů. Poté, co ji udeřil pálkou, dívka křičela. Vzal ji proto k sobě do pokoje.

Jelikož nepřestávala křičet, potřeboval ji umlčet. Nejdříve ji udeřil, pak vytáhl svůj kapesní nožík a dívku bodl do krku, aby přestala křičet. Následně ji skryl pod matraci své postele. Policie nakonec spočítala 11 bodných ran.

Byla ještě naživu, když ji strkal pod matraci

Lékařka po soudní pitvě potvrdila, že hlava dívky byla nejprve rozbita. Měla také dvě bodné rány v krku. Byla ještě naživu, když ji Josh strčil pod matraci.

„Josh je monstrum, protože normální lidé nezabíjejí vlastní kamarády,“ řekl otec Maddie. Mladík dosud nejevil jakékoli náznaky agrese. Byl obviněn z vraždy prvního stupně a soud ho uznal vinným. Dostal doživotí bez možnosti podmínečného propuštění. „Nevím, co by se muselo stát, ale rád bych se chtěl z vězení dostat ven,“ řekl, když nastupoval do výkonu trestu.

Doporučeno
Zanechala posměšný dopis s přiznáním k vraždě. Policie ho nebrala vážně, 11letá dívka opět zabíjela Zanechala posměšný dopis s přiznáním k vraždě. Policie ho nebrala vážně, 11letá dívka opět zabíjela 20. prosince 2018 12:39

Ve vězení ho každý týden navštěvovala jeho máma Missy. „Miluji ho, podporuji ho. Chybí mi,“ řekla. „Vidím svého syna. Jak můj malý chlapec vyrůstá.“ Josh neví, proč udělal to, co udělal. „Myslím, že nemám odpověď. Možná bych měl dostat psychickou pomoc nebo něco takového. Možná zjistí, co je se mnou špatně,“ řekl tehdy mladík.

Zničil mnohé životy

Novináři Joshe vyzpovídali o 6 let později, když mu bylo 20. Nic se v podstatě nezměnilo. Stále nepřišel na to, proč zabil svou kamarádku. „Jen tak tu sedím. Sedím a dělám nějaké věci. To je všechno, co dělám každý den. To budu asi dělat do konce svého života, dokud neumřu,“ řekl Josh.

Uvědomuje si, že udělal chybu a lituje toho. Nezasloužila si zemřít. „Přemýšlím nad tím, co mi  tehdy proběhlo hlavou. Zničil jsem si život. Zničil jsem život jí. Neměla šanci, a to všechno kvůli mně.“

Doporučeno
12letá dívka vyvraždila rodinu, zakázali jí totiž chodit s 23letým přítelem. Když je zatkli, požádal ji o ruku 12letá dívka vyvraždila rodinu, zakázali jí totiž chodit s 23letým přítelem. Když je zatkli, požádal ji o ruku 30. března 2019 12:35

Po smrti své dcery se Cliftonovi rozvedli po 25 letech. Jejich život se změnil k nepoznání. „Možná si jednou uvědomí, kolik lidí svým jednáním ovlivnil,“ řekla Sheila Cliftonová. „Sny a naděje jsou pryč, to je pro matku těžké akceptovat.“

Josh je ve vězení pro dospělé, ale nikdy v něm neměl problémy. Dokončil si tam střední školu, má diplom. Své vzdělání využívá k tomu, aby pomáhal jiným vězňům. „Doufám, že jednou dostane šanci dostat se ven,“ řekla jeho matka. Dnes už dospělý muž nadále sedí ve vězení a po změně zákonů má šanci dostat se z vězení. V roce 2023 soud bude rozhodovat o podmíněném propuštění.

Domů
Sdílet
Diskuse