Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. srpna 2019 14:34
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Harryho Pottera koupil za 28 korun. Nyní ho prodal za více než 800 tisíc Kč

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dokázal by ses vzdát takové cennosti za 800 tisíc korun?

Chtěl bys jeden z 500 kusů prvního vydání úvodní části ságy o čaroději Harrym Potterovi z roku 1997? V tom případě by ses musel pořádně plácnout přes kapsu. K podobnému činu se podle BBC odhodlal i skalní nadšenec a sběratel, který během jedné dražby v Británii za knihu zaplatil 28 500 liber, což je v přepočtu více než 800 tisíc korun.

Doporučeno
Čarodějnický svět Harryho Pottera dostane 4 nové knihy, oznámila J. K. Rowlingová Čarodějnický svět Harryho Pottera dostane 4 nové knihy, oznámila J. K. Rowlingová 31. května 2019 10:32

Nejzajímavější informací je v tomto případě ale skutečnost, že původní majitel koupil knihu za 1 libru, a tedy zhruba za 28 korun. O více než 800 tisíc korun bohatší původní majitel chtěl zůstat v anonymitě, ale podle dostupných informací má jít o 54letého pána z oblasti Staffordshire, který si knihu zakoupil jako relaxační čtení na dovolenou. V té chvíli pochopitelně netušil, že na ní později vydělá pořádný balík.

První pětistovka Harryho Pottera se dá poznat podle pravopisné chyby na zadní straně obálky. Další chyba se nachází na straně 53, kde bys v nákupním seznamu Harryho našel dvakrát položku s názvem „1 hůlka“.

Domů
Sdílet
Diskuse