Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2019 13:05
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Festival Prague Pride v Praze omezí dopravu. Byla zřízena i speciální Duhová zastávka

ZAJÍMAVOSTI DOPRAVA
Uložit Uložené

Letošní ročník festivalu Prague Pride se dotkne dopravy ve městě. V sobotu 10. srpna se proto připrav na chystané změny.

Začátkem týdne odstartoval již devátý ročník Prague Pride, který bojuje za práva členů komunity LGBT. Festival v pondělí započal hudebním koncertem a trvat bude až do sobotního karnevalového pochodu centrem města. Kvůli tomu se chystají také různá dopravní omezení, informuje na svých stránkách Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP). 

Předpokládá se, že průvodu se zúčastní desetitisíce lidí. Účastníci by měli vyrazit kolem 12:30 z Václavského náměstí ulicí Na Příkopě, dále půjdou přes náměstí Republiky a odtud se vydají Revoluční ulicí. Poté projdou Řásnovkou a Klášterskou ulicí až na Dvořákovo nábřeží a následně přes náměstí Curieových a Čechův most dorazí na nábřeží Edvarda Beneše. 

Doporučeno
Vedení Prahy vyvěsilo duhovou vlajku. Začíná Prague Pride Vedení Prahy vyvěsilo duhovou vlajku. Začíná Prague Pride 5. srpna 2019 13:48

V průběhu akce se budou komunikace na trase průvodu postupně uzavírat a chystané změny v dopravě pocítí jak řidiči, tak i cestující v MHD. K dočasnému omezení provozu tramvají a autobusů by mělo dojít přibližně od 13:15 hodin do 14:45 hodin. Týkat se to bude oblastí náměstí Republiky, Revoluční, Na Františku a Čechův most.

Ilustrační obrázek

Festival Prague Pride v Praze omezí dopravu. Byla zřízena i speciální Duhová zastávka
Zdroj: pixabay.com

Omezení tramvajové dopravy

  • Tramvajové linky 626 a 41 budou na trase Masarykovo nádraží – Strossmayerovo náměstí vedeny obousměrně přes zastávky Bílá labuťTěšnovŠtvanice a Vltavská.
  • Tramvajová linka bude na trase Florenc – Strossmayerovo náměstí vedena obousměrně přes zastávky TěšnovŠtvanice Vltavská.
  • Tramvajová linka 15 bude na trase Masarykovo nádraží – Čechův most vedena obousměrně přes zastávky Bílá labuť, TěšnovŠtvaniceVltavská a Strossmayerovo náměstí..
  • Tramvajové linka 17 bude na trase Staroměstská – Čechův most vedena obousměrně přes zastávku Malostranská.

Omezení autobusové dopravy

  • Autobusová linka 194 bude dočasně zcela přerušena (trasa Florenc – Malostranská – Florenc).
  • Autobusová linka 207 bude na trase Florenc – Staroměstská obousměrně vedena po odklonové trase (zcela mimo provoz budou zastávky Bílá labuť, Náměstí Republiky, Dlouhá třída, Nemocnice Na Františku a Právnická fakulta). 

Společně s odstartováním festivalu také DPP zřídil novou obousměrnou zastávku, která dostala příznačný název Duhová. Ta je určena pro linky číslo 9101622 a 23 a jak DPP uvádí, cestující ji naleznou na mostě Legií nedaleko schodiště na Střelecký ostrov.

Pro bližší přehled o chystaných změnách nezapomeň navštívit oficiální web Dopravního podniku hlavního města Prahy. 

Domů
Sdílet
Diskuse