Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. srpna 2019 12:56
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Dnes je 50. výročí legendárního festivalu Woodstock. Jak to vypadalo během čtyř dní míru a lásky?

HUDBA
Uložit Uložené

Připomeň si nejlegendárnější festival všech dob, kterého se zúčastnilo téměř půl milionu lidí.

Přesně před 50 lety, ve dnech 15. až 18. srpna 1969, se na mlékárenské farmě v americkém státě New York ve městě Bethel odehrál první ročník dnes již legendárního hudebního festivalu Woodstock. Přes 400 000 lidí z různých společenských vrstev tehdy zažilo čtyři neobyčejné dny, které jsou dosud symbolem idealismu 60. let.

Gigantický festival plný svobody, rock'n'rollu, nevázaného sexu a drog nebyl jen částečný symbol hnutí hippies, ale sloužil také jako odpověď mladé generace na válku ve Vietnamu, kterou odsuzovala.

Původně byl naplánován pouze na tři dny, což vyplývalo i ze samotného podtitulu An Aquarian Exposition: 3 Days of Peace & Music, avšak nakonec si ho účastníci užili ještě o den déle. Organizátoři oznámili městu, že neočekávají více než 50 tisíc účastníků. Nakonec jich však přišlo osminásobně více.

Festivalu se zúčastnilo množství legendárních a v té době populárních umělců či kapel, jako například Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jefferson Airplane, The Who, Carlos Santana nebo Country Joe and the Fish.

U příležitosti oslav 50. výročí nezapomenutelného festivalu jsme si pro tebe připravili pár autentických záběrů ze samotné farmy ve městě Bethel, aby sis alespoň fotografiemi připomněl jeden z největších milníků hudební a kulturní historie lidstva.

Domů
Sdílet
Diskuse