Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2019 9:33
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Greta Thunberg promluvila o požárech v amazonském pralese. Vzkaz věnovala i Donaldu Trumpovi

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Válka proti přírodě musí podle Grety skončit.

„Je to zničující a hrozivé. Těžko si to představit. Jde o jasný znak toho, že musíme přestat ničit přírodu,” cituje vyjádření 16leté Grety Thunberg o požárech v Amazonii Bangkok Post.

Mladé aktivistce se nedávno podařilo doplout přes Atlantik do New Yorku. Přepravu letadlem odmítla a dala přednost ekologičtější formě cestování prostřednictvím jachty se solárním panelem a podvodními turbínami vyrábějícími elektřinu. Názory na danou plavbu z ekologického hlediska se však liší.

Doporučeno
Klimatolog: Požáry v amazonském pralese a na Sibiři urychlí globální oteplování (Rozhovor) Klimatolog: Požáry v amazonském pralese a na Sibiři urychlí globální oteplování (Rozhovor) 25. srpna 2019 18:16

Cílem její plavby byla mimo jiné zejména ekologická konference OSN, která je plánována na 23. září. Krátce po přicestování do New Yorku si ji stihli odchytit novináři a zeptat se jí kromě amazonského pralesa na další témata.

Prostřednictvím médií se Greta vyjádřila i směrem k současnému prezidentovi USA Donaldu Trumpovi, který je známý svým skeptickým postojem vůči klimatickým změnám. 

„Mým vzkazem pro něj je to, aby poslouchal vědu, což očividně nedělá,“ prohlásila aktivistka. Kromě žurnalistů ji uvítalo i několik stovek podporovatelů, kteří tleskali a skandovali její jméno.

Domů
Sdílet
Diskuse