Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2019 9:07
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Robert Downey Jr. na natáčení nikdy neřekne stejnou repliku dvakrát

Robert Downey Jr. na natáčení nikdy neřekne stejnou repliku dvakrát
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY ROBERT DOWNEY JR.
Uložit Uložené

Downey zkouší několik různých verzí svých replik, aby tak společně s režiséry vybrali tu nejlepší.

Heroic Hollywood přišel se zprávou, jakým neobvyklým stylem nahrává Robert Downey Jr. své repliky. Mluvit o tom měli režiséři Endgame, bratři Russovi, během chicagské zastávky na tour We Love You 3 000. Jelikož s hercem režiséři pracovali na třech velkých filmech, dokonale znají jeho schopnosti.

Downey nikdy neřekne tutéž větu dvakrát. Zvládá opravdu unikátní proces, během kterého má v uchu malé sluchátko. Na druhé straně je jeho asistent, s nímž pracuje již dlouhá léta. Běžně jsme se tak setkali v neděli před tím, než jsme měli natočit jeho scény během celého týdne. Zavřeme se s ním a scénáristy do místnosti a navrhneme alternativní repliky, aby žádnou nemusel zopakovat vícekrát. A tak nejprve přednese repliku ze scénáře a následně mu jeho asistent předá alternativní přes sluchátko. Downey je všechny pronese a následně společně vyberou a poslepují to, co funguje nejlépe, a co se také dostane do finálních dialogů či scénáře.

Režiséři si pochvalují práci s tak velkým množstvím herců. Každý přinese na natáčení jiný proces a styl herectví. Samotný Downey podal podle nich tak skvělý výkon, že by si zasloužil vyhrát i nějaké ocenění.

Domů
Sdílet
Diskuse