Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2019 11:31
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Studenti v Hongkongu vytvořili lidský řetěz. Pokračují v demonstracích proti vládě

ZAJÍMAVOSTI HONGKONG
Uložit Uložené

Protesty v Hongokongu pokračují i nadále. Studenti vytvořili lidský řetěz, aby upozornili, že vláda splnila pouze jeden požadavek, který na ni měli.

V Hongkongu i nadále pokračují protivládní protesty. Zapojují se do nich studenti nejméně pěti tamních škol a v pátek tito mladí lidé vytvořili lidský řetěz upozorňující na to, že vláda prozatím splnila pouze jeden z pěti požadavků, které na ni protestující měli. Informovala o tom agentura AP

Generální tajemník Si Ťin-pching se již nechal slyšet, že Hongkong, Tchaj-wan a Macao jsou největším rizikem pro Komunistickou stranu Číny. Správkyně Carrie Lam již nabídla stažení extradičního zákona. Tato legislativa měla umožnit, aby lidé podezřelí z trestných činů mohli být vydáni do pevninské Číny. 

Studenti v Hongkongu vytvořili lidský řetěz. Pokračují v demonstracích proti čínské vládě
Studenti v Hongkongu vytvořili lidský řetěz. Pokračují v demonstracích proti čínské vládě Zdroj: Anthony Kwan / Stringer / Getty
Doporučeno
Studenti v Hongkongu bojkotují školu. Přidali se k protivládnímu protestu Studenti v Hongkongu bojkotují školu. Přidali se k protivládnímu protestu 2. září 2019 14:35

Správkyně chce dále krizi řešit jmenováním nových členů do dozorčího orgánu policie nebo otevřenějším dialogem s veřejností. Protestující však mj. požadují tvrdší reformy, větší nezávislost Hongokongu a nezávislé vyšetřování policejní brutality. Protestující si v posledních letech stěžují na neustálé porušování svobod, na které mají právo.

Studenti nosí specifické uniformy, masky a roušky, aby zmírnili účinky slzného plynu, kterým na ně útočí policisté. Při víkendové demonstraci proběhl ostrý střet mezi policisty a protestujícími, když proti policii začala házet zápalné lahve. Zatkli na tisíc lidí, použili slzný plyn, obušky a vodní děla a prohlásili, že k potlačení nepokoje použili pouze minimální sílu.

Takto vypadala policejní brutalita v hongkongském metru 1. září 2019:

Domů
Sdílet
Diskuse