Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2019 8:09
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Slovenská modelka převlečená za Tupaca rapuje slovo „n*gga“ v přímém přenosu. Obouvají se do ní domácí rapeři

HUDBA
Uložit Uložené

Vyjádřil se i Maniak.

Dramaturgové slovenské soutěže Tvoja tvár znie povedome si opět neuvědomili, na jak tenkém kulturním a rasovém ledě se pohybují, když modelka Saša Gachulincová dostala za úkol přezpívat skladbu Changes od Tupaca. Hit známý i u široké veřejnosti by si však v tomto parodovaném provedení zasloužil cenzurovanou verzi, na což se však zapomnělo.

Slovenka s natřenou tváří na černošku s červenou bandanou tak na pódiu rapovala v přímém přenosu i slovo „n*gga“, což by zástupci černošské komunity mohli brát jako urážku. Stejné slovo řekla i mimo text, když se loučila s publikem.

Známý je například i Drakeův případ, do kterého se za tzv. „blackface“, tedy přemalování obličeje, aby se podobal Afroameričanům, nedávno obul Pusha T a postavil na tom jeden z nejlepších diss tracků století.

Doporučeno
Kanye West věnoval Drakeovi 150 tweetů. Chce omluvu, místo toho sklidil výsměch před celým světem Kanye West věnoval Drakeovi 150 tweetů. Chce omluvu, místo toho sklidil výsměch před celým světem 14. prosince 2018 10:24

Kromě samotného provedení se následně ještě Saša Gachulincová z neznámých důvodů dočkala od poroty pochvaly i za to, že udělala něco pro hip-hop. Nuže, i takto to může dopadnout, když si kompetentní tvůrci markízácké show nedají námahu nastudovat elementární základy toho, co se v černošské kultuře smí a co naopak vůbec ne.

Toho, že Markíza udělala přešlap, si už všimli i domácí rapeři, Pil C dokonce na svůj instagramový profil přidal i video s popisem věnovaným televizi: „Za toto ste sa bránili kedysi pred Kočnerom hej?,“ píše a vypichuje právě dvě zásadní chyby, použití slova „n*gga“ a přemalování obličeje.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Za toto ste sa branili kedysi pred Kocnerom hej? blackface ✔ ni**a ✔ ozaj? quote creds. @adel_fresh

Príspevok, ktorý zdieľa PIL C (@pil_c),

Postupně jeho příspěvek sdílejí i další, přidala se členka Comebackgangu Luisa a negativní komentář věnoval Markíze i Maniak z Bigg Bossu: „Tak a přesně toto vidí v televizi ty pomalejší a myslí si, že je toto rap dnešní doby, i když jde jen o ‚parodii', ale stejně si ho takto představují a vysvětluj, kde chceš, co chceš,“ píše český raper.

Kritikou nešetřili ani Pil Cho fanoušci, kteří modelku nazývají Tupacem z Aliexpressu nebo Tupacem z Petržalky.

Domů
Sdílet
Diskuse