Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2019 19:07
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Prezident Zeman udělí Karlu Gottovi Řád bílého lva

ZAJÍMAVOSTI KAREL GOTT MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Cena bude předána rodině příští rok.

Prezident Zeman dnes oznámil, že udělí zesnulému zpěvákovi Karlu Gottovi Řád bílého lva prvního stupně. Hodlá tak učinit v příštím roce. V tom letošním tak neučiní, neboť nechce rodinu vystavovat v tomto těžkém čase ceremonii. Prezident to prohlásil v relaci Frekvence 1.

„Letos mu ho neudělím, protože rodina zažívá bolest nad ztrátou a kdyby byla krátce po pohřbu vystavena ceremonii ve Vladislavském sále, nebylo by to vhodné,” uvedl ve vysílání prezident. Zároveň potvrdil svoji účast v případě pozvání na rozloučení v katedrále svatého Víta. 

Doporučeno
Vzpomínka na mistra. Karel Gott a jeho největší hity Vzpomínka na mistra. Karel Gott a jeho největší hity 2. října 2019 12:43

Krom vyznamenání Zlatého slavíka chystá prezident Miloš Zeman medaili i pro exprezidenta Václava Klause. Uvedl to v odpovědi na dotaz jedné z posluchaček: „Posluchačka je přímo věštkyně. Neměl bych to uvádět, ale stane se tak.”

Ocenění, které v příštím roce dostane zesnulý zpěvák dříve dostali mimo jiných také Václav Havel, Alexander Dubček, Bill Clinton, Madeleine Albrightová nebo Alois Eliáš.

Domů
Sdílet
Diskuse