Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2019 14:46
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Stalkovací funkce od Instagramu bude navždy pryč, už nebudeš moci sledovat, co ostatní lajkují

TECH
Uložit Uložené

Někteří zároveň ušetří množství času, který dosud věnovali nesmyslnému sledování toho, co dělají ostatní.

Součástí Instagramu byla od samého začátku i funkce pro každého, koho zajímá, jaké aktivity dělají lidé, které sledují. Zvědavý uživatel měl možnost vidět, jaké fotky lajkují ostatní a komu právě dali follow či napsali komentář.

Aktuálně se sociální síť podle Buzzfeed News rozhodla relativně kontroverzní funkci zrušit s nejnovější aktualizací ještě během aktuálního týdne.

Doporučeno
Instagram přichází s parádním černým pozadím. Šetří tvé oči i baterii Instagram přichází s parádním černým pozadím. Šetří tvé oči i baterii 8. října 2019 11:25

Podle produktového šéfa Vishala Shaha se rozhodli podstoupit tento krok, protože mnoho uživatelů si nemělo možnost uvědomit, že jejich aktivita může být dalšími sledována. Zároveň mohlo sledování zájmů ostatních vzbuzovat konflikty a narušovat mezilidské vztahy, což Instagram dál nechtěl živit.

Zůstává pravdou, že někteří z nás záložku „Following“ sice v životě nenavštívili, některým však bude určitě chybět. Již nebudou mít možnost sledovat každý „online krok“ svých blízkých, nebudou vědět, jaké fotky se jim líbí a koho začali právě sledovat. Také se nebudou mít možnost dozvědět, zda byli v posledních minutách nebo hodinách online a vyvíjeli aktivitu.

Domů
Sdílet
Diskuse