Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2019 7:37
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

UFC bojovnice vydělá za post na Instagramu více než za zápas. Chce, aby všichni vydělávali férově

SPORT UFC
Uložit Uložené

Hvězda UFC se začala MMA věnovat po náročném období šikany, dnes se těší obrovskému úspěchu.

Paige VanZant je jméno, které pravděpodobně zachytil už nejeden fanoušek UFC. Po svém debutu proti Kailin Curran a také krásném výkonu v televizní show Dancing with the Stars se jí podařilo kromě spolupráce s Rebook získat více než 2 miliony fanoušků na Instagramu. Rozhodla se svůj vliv využít a bojovat za rovnocennost žen a mužů v bojových uměních.

Ženy prý přinášejí víc peněz

Paige je přesvědčena, že ženy prostě do byznysu přinášejí více peněz než muži, ačkoli pochybuje o tom, že to někdy UFC potvrdí. Řekla to pro CNN, které informovalo, že Paige na svém Instagramu vydělá za sponzorovaný obsah více než za zápas.

„Existují výjimky jako například Conor McGregor, neboť on je superstar.“ Paige uznává, že jsou muži, kteří vyprodávají zápasy, podle ní za to však ve většině případů mohou organizátoři poděkovat ženám, které přitahují pozornost.

Paige VanZant
Paige VanZant Zdroj: Instagram / paigevanzant

Chce zasloužené peníze

Podle Paige jsou všichni rovnocenní bez ohledu na pohlaví. „Pravdou zůstává, že muži dostanou více než ženy. Už to není jen o tom, že chceme dostat tolik jako muži. Upřímně si myslím, že všichni bojovníci by měli dostat tolik, kolik si zaslouží.“

Doporučeno
10 nejlepších zápasů Makhmuda Muradova 10 nejlepších zápasů Makhmuda Muradova 27. září 2019 15:30

Při pohledu na odměny mužů a žen v uplynulých letech lze vidět dramatický rozdíl v odměnách. Z reportu UFC 242 od The Sports Daily se dozvíš, že Khabib Nurmagomedov vydělal více než 6 milionů dolarů, zatímco Joanne Calderwood, žena s nejvyšším výdělkem z akce, vydělala kolem 45 tisíc dolarů. Ronda Rousey v roce 2016 za své vítězství na UFC 190 získala 140 000 dolarů. Na kontě měla už 12 vítězství. Chris Weidman vydělal na UFC 187 až půl milionu, přičemž měl na kontě 13 vítězství.

V případě Paige jde o tak velký rozdíl, že její instagramový účet jí momentálně dokáže vydělat více než tvrdá práce, kterou investuje do sportu.

Prezident UFC Dana White se pro CNN vyjádřil, že toto je jeden z nejférovějších sportů na světě. Všichni začínají s podobnými odměnami. Podle něj Paige vydělala mnohem více než muži, kteří se ve sportu pohybují přibližně stejně dlouho.

Domů
Sdílet
Diskuse