Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. října 2019 11:32
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Pavel Novotný přišel na policejní výslech v uniformě SNB. Je obviněn z vyzývání k vraždě komunistického poslance

NEWS PAVEL NOVOTNÝ
Uložit Uložené

Starosta Řeporyjí a „anděl pravdy“ Pavel Novotný provokoval při středečním výslechu. Převlékl se totiž do uniformy Sboru národní bezpečnosti.

Pavel Novotný má na krku obvinění za podněcování k vraždě kvůli svému výroku o komunistickém poslanci Zdeňku Ondráčkovi. Na Twitter totiž napsal, že by politik „měl viset“ za vlastizradu, když navštívil Doněckou lidovou republiku. Na policejní stanici se kvůli výslechu dostavil v uniformě SNB

Obvinění reaguje na květnovou reakci na tweet Miroslava Kalouska, který kritizoval Ondráčkovu cestu do Doněcké lidové republiky, což je samozvané území na části ukrajinského regionu.

Doporučeno
Obrazem: V srpnu 1968 vtrhla vojska Varšavské smlouvy do Československa. Čekal je masivní odpor Obrazem: V srpnu 1968 vtrhla vojska Varšavské smlouvy do Československa. Čekal je masivní odpor 21. srpna 2019 14:20

Pavel Novotný přišel na policejní výslech v uniformě SNB. Komunistický poslanec by podle něj „měl viset“
Pavel Novotný přišel na policejní výslech v uniformě SNB. Komunistický poslanec by podle něj „měl viset“

Ukrajinská vláda označuje doněcké separatisty za teroristickou organizaci, český komunistický poslanec ji i přesto navštívil se státními poctami, kde zazněla česká hymna. „Tohle se blíží vlastizradě. Ústavní činitel, který přísahal na zákony ČR, jedná v přímém rozporu se zahraniční politikou státu a v zájmu cizí moci. O tyto hlasy (KSČM) se vláda opírá v PS, takže se nic nestane,“ napsal Kalousek. 

Novotný mu na to odpověděl: „Já bych si přál, aby za tohle Vondráček visel.“ Později si napsal samostatný tweet, kde svou myšlenku rozvedl. „Jsem pro obžalobu Zdenka Ondráčka z vlastizrady a po odsouzení na doživotí jeho usmrcení tajnou službou. A držte hubu, že někomu přeji smrt. Přeji, ale za tohle býval polní soud a rovnou kulka. Zm*d,“ uvedl. Ondráček se následně hájil tím, že šlo o cestu soukromou.

Ve svém pořadu na MALL TV Novotný následně vysvětlil, že na něj „nějaký senior z Moravy“ podal trestní oznámení. Na výslech tedy přišel v uniformě Sboru národní bezpečnosti – šlo o narážku na to, že Ondráček působil za komunismu ve služebním poměru příslušníků SNB. 

Pavel Novotný přišel na policejní výslech v uniformě SNB. Komunistický poslanec by podle něj „měl viset“
Pavel Novotný přišel na policejní výslech v uniformě SNB. Komunistický poslanec by podle něj „měl viset“

„Mám za sebou výslech, sám jsem ho ukončil. Řekl jsem tomu vyšetřovateli, ať mi nedává debilní otázky, dal mi debilní otázku, tak jsem to ukončil,“ prozradil bývalý bulvární novinář Pavel Novotný. Ve svých veřejných výstupech často provokuje, v posledním rozhovoru na DVTV sám sebe označil za „anděla pravdy“.

Domů
Sdílet
Diskuse