Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2017 11:50
Čas čtení 0:00
Daniel Michalík

HBO připravuje seriál o jaderné katastrofě v Černobylu a hrdinech, kteří před ní ochránili Evropu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Pokud se chcete dozvědět, jak se to celé odehrálo, bude pro vás seriál tím pravým.

Filmů věnujících se Černobylu tu máme celkem málo a z podprůměrného kousku od Orena Peliho z roku 2012 se nemohli potěšit ani žádní hororoví nadšenci. Kromě něj samozřejmě existuje ještě pár dokumentů, ale po tolika letech bychom čekali alespoň jeden pořádný celovečerní nebo seriálový projekt, který by to po kvalitativní stránce myslel vážně. Pro milovníky záhad však máme dobrou zprávu.

Dočkáme se pětidílného seriálu z dílny HBO s jednoduchým názvem Chernobyl, který se začne točit už na jaře, a to v Litvě. Vyprávět bude příběh jedné z největších lidských katastrof v dějinách lidstva a přiblíží lidi, kteří obětovali své životy, aby ochránili Evropu před škodlivou radiací. V hlavní roli uvidíme Jareda Harrise (Lincoln, Sherlock Holmes) hrajícího sovětského vědce a o režii se postará Johan Renck (Breaking Bad, The Walking Dead). Jelikož je seriál teprve ve stádiu příprav, datum premiéry neznáme. Budeme vás však postupně informovat.

HBO připravuje seriál o jaderné katastrofě v Černobylu a hrdinech, kteří před ní ochránili Evropu
Zdroj: Warner Bros.
Domů
Sdílet
Diskuse