Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2019 21:04
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

U včerejšího požáru poblíž Karviné zemřel profesionální hasič

NEWS
Uložit Uložené

Hasičský záchranný sbor přišel o jednoho příslušníka.

Během úterního hasičského zásahu v nočního hodinách v Petrovicích u Karviné došlo k tragédii. Přestože se požár hasičům podařilo během několika desítek minut zlikvidovat, při akci byl smrtelně zraněn jeden ze členů Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK).

O nešťastné události na svých facebookových stránkách informoval Hasičský záchranný sbor ČR (HZS ČR). 

Je to hluboká rána, která zasáhla mě, vedení našeho hasičského záchranného sboru i mnoho dalších kolegů a kolegyň. Zároveň chci na těchto několika řádcích vyjádřit hlubokou lítost všem pozůstalým i řadě dobrých kamarádů našeho kolegy, který byl pro náš sbor velkým přínosem. Tato ztráta bude obtížně nahraditelná,“ vyjádřil se k události ředitel HZS MSK brig. gen. Vladimír Vlček.

Hasičský záchranný sbor ČR dále uvádí, že k poslednímu podobnému tragickému případu došlo v minulém roce, kdy jeden z příslušník zemřel při cestě k zásahu v Olomouckém kraji. Během požáru lakovny v roce 2017 zase zahynul hasič ze stanice v Praze – Radotíně.

Generální ředitel HZS ČR genpor. Drahoslav Ryba uvedl, že snahou sboru je, „aby výcvik a velení při zásazích byly natolik profesionální, aby se podobným tragédiím předešlo“. Ne vždy jim ovšem lze bohužel zabránit. „Má hluboká a upřímná soustrast patří celé rodině a blízkým,“ dodává.

Doporučeno
První český hasič se stal členem prestižního klubu The Lion’s Den sdružujícího světové šampiony ve svém oboru První český hasič se stal členem prestižního klubu The Lion’s Den sdružujícího světové šampiony ve svém oboru 9. prosince 2017 13:00
Domů
Sdílet
Diskuse