Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. listopadu 2019 20:54
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Hokej je zpět! Český tým zvládl první zápas proti Švédsku v poměru 3:1

SPORT ČESKO ŠVÉDSKO
Uložit Uložené

Do sezóny vstoupili Češi vítězně, když porazili v rámci Karjala Cupu tým Tre Kronor u nich doma.

Všichni fanoušci národního hokejového týmu mohli opět vidět zápas po dlouhé letní pauze. V něm se na prvním turnaji v rámci Evropské hokejové tour, Karjala Cupu, setkali se svým historicky nejčastějším soupeřem – hokejisty Švédska. Další měření sil v domácím prostředí soupeře, městě Leksands, dopadlo lépe pro našince, kteří vyhráli 3:1.

Doporučeno
Česká republika po fantastickém výkonu poráží Švédsko 5:2 Česká republika po fantastickém výkonu poráží Švédsko 5:2 10. května 2019 22:49

Češi se už v prvním zápase nové reprezentační sezóny mohli předvést s poměrně silným mužstvem. Důvodem je početný návrat krajánků z NHL do Evropy, pětky mohly tudíž  disponovat jmény jako Andrej Šustr, Jakub Jeřábek, Lukáš Sedlák nebo Dmitrij Jaškin. U domácích jsme však také našli pár jmen, konkrétně Oscara Lindberga nebo kapitána Patrika Berglunda.

Aktivní začátek

V první třetině nové sezóny byli aktivnější čeští hokejisté, kteří se častěji prosazovali před domácím brankářem Reidebornem, avšak i přes výhodu jedné početní převahy se skóre neměnilo. Na začátku druhé třetiny zase chybovali při střídání Češi, početní výhodu však neproměnili ani Švédové.

Žádané góly

Se vzrůstající aktivitou se ale góly nakonec rodit začaly. Po skončení oslabení se dostal do vedení český tým, když se v čase 4:47 dostal k puku Jaškin, který si vybojoval místo před odraženým pukem a poslal jej pod víko Reidebornovy svatyně. Co ale zvládli hosté, dokázali i domácí, když Mikael Wikstrand v čase 10:50 umístil svou dělovou ránu po Rodinově přihrávce do Willovy brány.

Češi však zabodovali i podruhé, a to rovnou ve druhé přesilovce. Švédům se sice povedlo uniknout ze svého pásma a chystali se k brejku, ten byl však zachycen jedním z obránců. Následný únik Andreje Nestrašila našel kapitána Jana Kováře, který jej v čase 34:36 umístil domácím do sítě. Do konce třetiny se hostům povedlo pouze znovu špatně vystřídat, čehož hokejisté Tre kronor nevyužili a šli do kabin s jednogólovým mankem.

Boj se šťastným konce 

Muži v červeném byli i ve třetí třetině lepší, což potvrzoval například i počet střel, který do té doby činil 24:9 pro hosty. Švédové však byli dále nepříjemným soupeřem. Roman Will musel například v čase 40:15 ukázat, jak si je jistý v kramflecích, když zadržel jasný gól Friberga na brankové čáře. Češi poté začali více faulovat, byli i více vylučováni, žlutomodrým se však stále nevedlo vsítit vyrovnávající branku.

Doporučeno
„Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty 19. dubna 2024 8:00

Domácí se proto rozhodli pro hru bez brankáře, kterou ale dokázal v čase 58:12 využít po druhé Nestrašilově přihrávce Michal Řepík, a bylo dohráno. Český národní tým si tak mohl připsat první letošní vítězství v ostrém turnaji a vykročení do sezóny pravou nohou.

Domů
Sdílet
Diskuse