Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2019 16:33
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Protihráče udeřil téměř dvoukilovou přilbou. Hráč NFL dostane tvrdý distanc

SPORT
Uložit Uložené

Myles Garrett se v závěru zápasu, v němž jeho tým vedl, zřejmě úplně zbláznil.

Americký fotbal je tvrdý sport a NFL nejznámější ligou světa. Čtvrteční zápas mezi Clevelandem a Pittsburgem ale poznamenal neuvěřitelný zkrat domácího obránce Mylese Garretta, informuje sportovní sekce Yahoo.

V samotném závěru utkání Garrett (černo-červený dres s číslem 95) napadl hráče Pittsburghu Steelers Masona Rudolpha. Strhl mu přilbu a následně jej s ní dokonce udeřil do již nijak nechráněné hlavy.

Incident zachycuje například krátké video z Twitteru, vidět je na něm však až zmíněný úder 1,5 až 2kilovou helmou s ocelovou klecí na ochranu čelisti a to, jak Garretta po sérii boxerských úderů uklidil hostující 138kilogramový center Maurkice Pouncey.

Garrettův tým v té době, osm sekund před koncem utkání, vyhrával 21 - 7. Yahoo cituje komentátora stanice Fox: „To je jedna z nejhorších věcí, co jsem v profesionálním sportu viděl.“

Obránce nyní jistě čeká několikazápasový distanc. S kritikou se však přidávají i bývalí hráči. Dvojnásobný vítěz Super Bowlu James Harrison píše, že za podobný útok by na ulici hrozilo 6 až 12 měsíců ve vězení.

Mason Rudolph by po zásahu přilbou neměl být zraněn, ačkoli v této sezóně již překonal otřes mozku.

Protihráča udrel takmer dvojkilovou prilbou. Hráč NFL dostane tvrdý dištanc
Protihráča udrel takmer dvojkilovou prilbou. Hráč NFL dostane tvrdý dištanc Zdroj: Gettyimages.com
Domů
Sdílet
Diskuse