Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2019 13:09
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Jelen se třemi parohy. Fotograf zachytil vzácné zvíře, jen pár dní před začátkem lovecké sezóny

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nejprve si ani neuvědomil, co se mu podařilo vyfotit.

Lovci v Americe se už vydali do lesů. Včera totiž začala lovecká sezóna, která končí prvního prosince, informuje BBC. „Bude zima, hodně lesů má již sníh,“ řekl komisař pro ryby a volně žijící zvířata Louis Porter. „Zasněžená sezóna je však obrovskou výhodou, lovec jelena lépe uvidí a vystopuje.“

Možná právě sníh pomohl i amatérskému fotografovi Stevu Lindbergovi, před pár dny se mu totiž podařilo zachytit skutečně unikátního jelena. Procházel se se psem, když ho spatřil. Pomalu se začal přibližovat a jelen vypadal, že se nikam nechystá. Pak si všiml, že jelen není sám a v blízkosti je unavená laň a Steve si byl již jistý, že jelen bez ní neodejde: „Pokud nejde nikam ona, tak ani on nepůjde,“ se smíchem řekl CTV.

 

Byla pořízena ho akorát v momentě, kdy se díval přímo do kamery, 75letý fotograf si nejprve ani neuvědomil, že se na jeho hlavě krásně vyjímají ne dva, ale tři parohy. Všiml si toho až doma, když se na fotky díval znovu: „Proboha, pomyslel jsem si. To nejsou jen neobvyklé parohy, jsou tam tři. Takové něco jsem ještě neviděl.“

O svou jedinečnou fotku se chtěl jen podělit s přáteli na Facebooku, ale fotka je dnes už virální. Sám ve statusu připomíná, že to možná byla opravdu jedinečná příležitost, protože pár dní po cvaknutí fotky začala lovecká sezóna.

Domů
Sdílet
Diskuse