Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. prosince 2019 8:14
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

NAKA sa bude zaoberať aj vyjadreniami ďalších poslancov Smeru, ktorí súhlasia s výrokmi Roberta Fica obvineného z hanobenia rasy

NEWS
Uložit Uložené

Členovia strany Smer sa verejne zastali svojho šéfa, teraz im hrozí obvinenie z rovnakého trestného činu.

V stredu NAKA obvinila predsedu strany Smer Roberta Fica z trestných činov hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu. Expremiér obhajoval rasistické komentáre bývalého poslanca ĽSNS Milana Mazureka po tom, čo ho Najvyšší súd odsúdil za ostré vyjadrenia voči Rómom.

V rovnaký deň členovia strany Smer zorganizovali tlačovú besedu, na ktorej tvrdili, že prichádzajú z vlastnej iniciatívy, aby sa postavili za predsedu strany. „Súhlasíme s tým, čo povedal Robert Fico,“ povedal Juraj Blanár a zároveň vyzval spoločne s kolegami Národnú kriminálnu agentúru, aby stíhala všetkých účastníkov tlačovej konferencie. 

NAKA už pre TV Markíza potvrdila, že sa už vyjadreniami členov strany Smer zaoberá, a tak im hrozí obvinenie z rovnakého trestného činu. 

Doporučeno
NAKA obvinila bývalého slovenského premiéra Fica z hanobení národa, rasy a podněcování k nenávisti. Schvaloval rasistické výroky NAKA obvinila bývalého slovenského premiéra Fica z hanobení národa, rasy a podněcování k nenávisti. Schvaloval rasistické výroky 5. prosince 2019 13:26
Domů
Sdílet
Diskuse