Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2020 v 11:51
Čas čtení 1:10
Vojtěch Vanda

Bývalý fotbalista Tomáš Řepka byl propuštěn z vězení

NEWS
Uložit Uložené

Hráč, který má za sebou angažmá v anglickém West Hamu nebo Spartě Praha bude brzo na svobodě.

Konečně se dočkal. Bývalému kapitánu pražské Sparty Tomáši Řepkovi vyhověl Krajský soud v Plzni, když podal stížnost proti listopadovému rozhodnutí okresního plzeňského soudu, a vydal příkaz k jeho propuštění. Venku z vězení by měl být do několika hodin. S informací přišlo Právo skrze Novinky.cz.  

Doporučeno
Od islámu přes křesťanství k judaismu. Afroamerický raper vyměnil drogy a gang za rap o Bohu a přestěhoval se do Izraele Od islámu přes křesťanství k judaismu. Afroamerický raper vyměnil drogy a gang za rap o Bohu a přestěhoval se do Izraele 2. ledna 2020 v 20:40

Soud tak zrušil verdikt okresního soudu z pondělí 11. listopadu, podle nějž si Řepka tehdy neodpykal dostatečnou dobu za mřížemi. Nyní už prý byly, podle mluvčí Krajského soudu v Plzni Lucie Jíchové, která se pro Právo vyjádřila, všechny podmínky k propuštění splněny. Důvody rozhodnutí odvolacího soudu ale nejsou známy, jelikož jednání bylo neveřejné.

Řepka měl zůstat ve vězení mnohem déle

Do vězení se dostal bývalý kapitán Sparty na dva a půl roku za internetové útoky na svou druhou exmanželku, několikeré řízení v opilosti a zpronevěru luxusního vozu. Nicméně oficiální odchod z vězení mu byl vyměřen na duben 2021, vzhledem k tomu, že mu bylo odpuštěno 293 dní z trestu za stejný počet odpracovaných hodin veřejně prospěšných prací.

Podle vyjádření soudu, jak zjistilo Právo, si Řepka poprvé zažádal o podmínečné propuštění moc brzo, jelikož neuplynula ani třetina jeho trestu. Navíc šest měsíců, které za mřížemi strávil, bylo podle soudu málo k tomu, aby se napravil. „Odsouzený si nevážil uložených podmíněných trestů a páchal před posledním odsouzením další činy," odůvodnil své rozhodnutí soudce Ondřej Klůs.

Doporučeno
Vlastňák zadnicí: Sparťan Sáček v derby předvedl kousek, nad kterým se baví i v zahraničí Vlastňák zadnicí: Sparťan Sáček v derby předvedl kousek, nad kterým se baví i v zahraničí 23. září 2019 v 18:45

Budoucnost

V budoucnu se prý bývalý obránce Fiorentiny vidí zpátky ve fotbalovém prostředí. Měl by figurovat jako trenér týmu SK Hostivař, který hraje Pražský přebor. Podle jeho vyjádření by měl pobírat mzdu ve výši od 20 do 25 tisíc korun. Už u soudu měl bývalý fotbalista jasno, k čemu tyto peníze užije. 

„Už jsem také uzavřel dohodu o splácení částky 400 tisíc, která vznikla jako škoda v případu mého odsouzení za zpronevěru. Minulostí už je i nadměrné požívání alkoholu. Už tři roky jsem čistý,“ uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse