Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2020 16:29
Čas čtení 0:39
Tina Hamarova

Film Parazit získal „příliš mnoho“ Oscarů. Režisér Pon Džun-ho se omluvil těm, kteří na ně gravírovali jeho jméno

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Korejský režisér se svým týmem získal ceny ve čtyřech kategoriích.

Každý vítěz prestižní sošky směřuje po ceremonii na speciální místo – do „oscarového baru“, kde rytci na každou sošku gravírují iniciály vítěze. Šla tam i hvězda filmového galavečra 2020 jihokorejský režisér Pon Džun-ho, který na pult přinesl sošky, které získal se svým týmem za film Parazit. Jelikož jich bylo nadstandardně mnoho, umělcům se podle portálu Variety za „příliš mnoho práce“ omluvil.

Pon Džun-ho získal Oscara v kategoriích nejlepší film, nejlepší režisér, nejlepší originální scénář a nejlepší cizojazyčný film.

Doporučeno
Oscara za nejlepší film vyhrál Parazit! Zničil Hollywood a ovládl předávání cen Oscara za nejlepší film vyhrál Parazit! Zničil Hollywood a ovládl předávání cen 10. února 2020 3:15

Ve své děkovné řeči složil poklonu svým nominovaným kolegům, hlavně Quentinu Tarantinovi a v neposlední řadě Martinovi Scorsesemu. Ten si nakonec jako poctu jeho kariéře vysloužil od publika standing ovation.

Domů
Sdílet
Diskuse