Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. února 2020 15:13
Čas čtení 0:35
Viktor Kniš

V souvislosti s explozí plynu v Prešově zadrželi a obvinili další osoby, hrozí jim doživotí za mřížemi

NEWS
Uložit Uložené

V jednom z nejsledovanějších případů na Slovensku došlo k výraznému posunu ve vyšetřování.

Policie Slovenské republiky na Facebooku informuje o posunu ve vyšetřování případu tragické exploze v Prešově. Vyšetřovatel vznesl obvinění proti dalším dvěma osobám za zvlášť závažný zločin obecného ohrožení, obě byly zároveň zadrženy a brzy se bude rozhodovat i o jejich vazbě.

„Zároveň krajský policejní vyšetřovatel, na základě dosud provedeného dokazování, změnil právní kvalifikaci i vůči třem již obviněným a vazebně stíhaným osobám,“ píší policisté, zatím však nespecifikovali, co přesně to znamená.

Trojice dělníků, které policisté obvinili ještě v prosinci, zůstává ve vazbě. Podle deníku SME jde o 29letého Marka T., jeho o rok mladšího bratra Ondreje T. a 31letého Jána R., kteří v ten den vykonávali vrtací práce vedle paneláku. V případě prokázání viny hrozí všem pěti trest odnětí svobody na 20 až 25 let nebo trest odnětí svobody na doživotí.

Výbuch v 12patrovém paneláku nastal 6. prosince. O život přišlo osm osob a činžovní dům museli kvůli špatnému technickému stavu zbourat.

Domů
Sdílet
Diskuse