Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2020 18:59
Čas čtení 1:00
Daniel Mikolášik

V Itálii za posledních 24 hodin přibylo nejvíce obětí koronaviru. Za jeden den zemřelo až 168 lidí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Stále jde o nejvíce postižený stát koronavirem v rámci Evropy.

V Itálii za posledních 24 hodin přibylo nejvíce obětí koronaviru. Za jeden den na nákazu virem zemřelo 168 lidí. V zemi aktuálně evidují dohromady už 631 obětí.

Doporučeno
Zeman počítá s tím, že po návratu z Číny bude v karanténě. Česko má už 61 nakažených Zeman počítá s tím, že po návratu z Číny bude v karanténě. Česko má už 61 nakažených 10. března 2020 13:17

Jak informuje The Independent, počet mrtvých na následky koronaviru během 24 hodin dosáhl v Itálii svého maxima. V zemi objevili infikování poprvé 31. ledna a dosud jde o nejvíce postižený stát virem v Evropě.

Co se týče počtu potvrzených případů infekce, od pondělí toto číslo vzrostlo o tisíc. Aktuálně je v Itálii přesně 10 149 nakažených lidí. Oznámily místní úřady civilní ochrany poté, co celé území země šlo v pondělí večer do karantény. Bezprecedentní rozhodnutí učinil premiér Giuseppe Conte.

Kromě omezení vycestování ze země se přísná karanténa týká i všech veřejných shromáždění, které s okamžitou platností zrušeny. Všechna školní zařízení a univerzity budou zavřené nejdříve do 3. dubna.

V Itálii však podle dosavadních analýz nezemřel nikdo mladší 55 let, přičemž až ve věku nad sedmdesát překračuje úmrtnost čtyři procenta. V zemi v průměru na koronavirus umírají lidé ve věku 81,4 roku.

I přesto, že jde o rekordní počet obětí za jeden den, přicházejí i dobré zprávy. Ve stejný den totiž v Itálii poprvé klesl počet infikovaných lidí, tedy nových případů ve srovnání s uplynulým dnem, o 34,51 %. Informuje o tom Infosecurity.sk.

Domů
Sdílet
Diskuse