Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
11. dubna 2020 v 17:39
Čas čtení 0:59
Ondřej Jarůšek

V Česku se uzdravilo už 411 lidí s koronavirem. Do měsíce otevře většina obchodů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Známe aktuální údaje o koronaviru.

Ministerstvo zdravotnictví před kárkou chvílí na svých internetových stránkách zveřejnilo aktuální údaje ohledně šíření nákazy nového druhu koronaviru SARS-CoV-2. Potvrzeno u nás bylo již 5 831 pozitivních případů129 pacientů s onemocněním Covid-19 zemřelo. Počet uzdravených osob vzrostl na 411. Provedeno u nás bylo již přes 120 tisíc testů.

Doporučeno
Jak se pandemie koronaviru podepsala na sexuálním průmyslu v Česku? Jak se pandemie koronaviru podepsala na sexuálním průmyslu v Česku? 10. dubna 2020 v 12:35

V posledních dnech začalo docházet k rozvolnění přísných opatření, která u nás byla v posledních týdnech zavedena. Stále však platí nouzový stav, který potrvá až do konce měsíce. Poté vláda ještě možná požádá o jeho další prodloužení.

Do měsíce by však měla otevřít už většina obchodů. Informoval o tom ministr zdravotnictví Adam Vojtěch v rozhovoru pro Lidovky. „Nesmíme se ale nechat ukonejšit pozitivními čísly. Vše bude záležet na vývoji epidemiologické situace. A ta závisí na tom, jak budeme dodržovat opatření. Prosím, mysleme na to,“ doplnil odpoledne na Twitteru.

V Česku jsou stále zavřené školy, jednou z možností podle Vojtěcha však je, že by se mohly už v květnu otevřít s tím, že žáci do nich budou chodit s rouškami. Mnoho lidí si však nepřeje, aby se děti do lavic vrátily před plánovaným koncem školního roku. Petici proti otevření škol podepsalo více než 80 tisíc lidí.

Doporučeno
Koronavirus měl v Severní Koreji zabít skoro 200 vojáků, přesný počet nakažených ale neznáme (Rozhovor) Koronavirus měl v Severní Koreji zabít skoro 200 vojáků, přesný počet nakažených ale neznáme (Rozhovor) 9. dubna 2020 v 12:30
Domů
Sdílet
Diskuse