Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. dubna 2020 17:09
Čas čtení 0:55
Martin Mičuda

Škoda chystá další modely typu SUV, jejich jména budou opět tak trochu divná

Škoda chystá další modely typu SUV, jejich jména budou opět tak trochu divná
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-kits/skoda-at-the-delhi-auto-expo-2020-press-kit/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Během následujících měsíců se české SUV portfolio opět rozšíří.

Kamiq, Karoq, Kodiaq. To jsou tři SUV z dílny Škoda, která mají kromě společného výrobce i podobný název. Všechny začínají písmenem K a končí písmenem Q. Jde o předem promyšlený tah, kterým chce škodovka sjednotit svá sportovně-užitková vozidla. V obdobném trendu se česká značka chystá pokračovat.

Doporučeno
Rus spojil Mercedes třídy G a Ladu Nivu. Výsledkem je mimořádně zajímavé auto Rus spojil Mercedes třídy G a Ladu Nivu. Výsledkem je mimořádně zajímavé auto 20. dubna 2020 13:20

 
Už brzy se totiž portfolio modelů typu SUV rozroste o další členy. Začátkem roku jsme tě informovali o tom, že prvním samostatným, čistě elektrickým modelem od Škody bude právě plánované SUV, které vzejde z konceptu Vision E. Protože to bude elektromobil, drobnou změnou prošlo vytváření názvu – sice nadále bude posledním písmenem Q, ovšem elektrický pohon dá o sobě vědět počátečním písmenem E. První elektrická škodovka (pokud nepočítáme verzi Citigo iV), tak ponese vskutku divný název Enyaq.

Škoda chystá ďalšie SUV-čka, ich mená budú opäť tak trochu divné
Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Aby toho ale nebylo málo, během následujících měsíců uvidíme od Škodovky i jiné, zcela nové SUV. Má jít o sériové provedení nedávného konceptu Vision In. Mladoboleslavský výrobce si nechal zaregistrovat názvy Karmiq, Kliq, Konarq a Kosmiq. Je tedy jasné, že právě jedno z těchto jmen uvidíme na nejmenším SUV. V kuloárech se šeptá, že crossover, který vznikne na platformě MQB A0 In, ponese právě jméno Kliq.


Novinku budou pohánět především dva agregáty – benzinový tříválec 1.0 TSI a čtyřválec 1.5 TSI. S největší pravděpodobností se však na evropský trh nedostane. Bude to jeden z prvních modelů koncernu VW, které chtějí expandovat na indickém trhu. Tam ho také budou vyrábět.

Škoda chystá ďalšie SUV-čka, ich mená budú opäť tak trochu divné
Zdroj: www.skoda-storyboard.com
Domů
Sdílet
Diskuse