Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2020 16:04
Čas čtení 1:59
Dominik Vetrák

Universal obešel kina a prodává Trolls: World Tour na internetu. Vydělává desítky milionů a kina nechtějí promítat jejich filmy

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Koronavirus se postará o revoluci v kinoprůmyslu.

Společnost Universal Studios měla v době zavření kin v oběhu thriller The Invisible Man či thriller Hunt. Brzy měl přijít i animák Trolls: World Tour, ale koronavirus plány překazil. Namísto odložení snímku na léto či podzim se však v Universalu rozhodli pro něco netradičního. Trolls 2 uvolnili na VOD (Video on demand), takže si kdokoli mohl film půjčit na internetu na 48 hodin za 19,99 dolarů.

Universal zřejmě nechtěl utopit další peníze na reklamní kampaň, kterou by o pár měsíců později museli rozjíždět nanovo. Jejich tah se vyplatil. Snímek vydělal za prvních 19 dnů 95 milionů dolarů. Jinými slovy, film si půjčilo přes 5 milionů lidí. Otázkou je, kolik z nich vědělo, že jde jen o půjčení a film nebudou vlastnit.

Domů
Sdílet
Diskuse