Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je PR zpráva společnosti Epic Drama.
16. května 2020 10:00
Čas čtení 1:12
Adam Smeták

V seriálové adaptaci legendárního filmu prchá židovská rodina v ponorce před nacistickým terorem

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V druhé sérii seriálu Ponorka se podíváme i do New Yorku za druhé světové války.

Na televizní obrazovky přichází druhá řada cenami ověnčeného seriálu Ponorka, který se odehrává během druhé světové války. Sledovat bude příběh židovské rodiny prchající v ponorce před nacistickým terorem v okupované Francii.

Podívám se ale i mimo klaustrofobní prostředí podmořského plavidla. Děj totiž funguje ve více vrstvách a díky velkorysému rozpočtu se tak divák v dalších linkách příběhu podívá do Prahy, Manchesteru, Liverpoolu, La Rochelle nebo na Maltu

Německá Ponorka se vrací na scénu!
Zdroj: Epic Drama

Pohnuté osudy lidí za druhé světové války nám budou vyprávěny na osudech špionky Simone (Vicky Krieps), která riskuje pomoc obětem nacismu. Sekundovat jí budou Rick Okon v roli bývalého velícího důstojníka ponorky U-612 Klause Hoffmanna nebo Stefan Konarske jako jeho nástupce Wrangel.

Krom hvězd první série se nám představí třeba Clemens Schick, který si zahrál v bondovce Casino RoyaleThomas KretschmannAvengers: Age of UltronRochelle Neil z filmu Terminator: Dark Fate nebo Michael McElhatton, který účinkoval ve Hře o trůny

Německá Ponorka se vrací na scénu!
Zdroj: Epic Drama

Lákadlem není jen nabité herecké obsazení, ale také technické zpracování seriálu, které umožnil již zmiňovaný velkorysý rozpočet. Fanoušky vojenské techniky jistě zaujme interiér německé válečné ponorky U-612, v níž se bude odehrávat část děje. 

Napínavý příběh osmidílné druhé série tě vtáhne už od prvních minut. Postarali se o to režisér a scénárista Matthias Glasner spolu s Rickem Ostermanném,  jehož filmový debut Wolfskinder posbíral mnohá ocenění včetně německé Filmové ceny míru.

Ocenění posbírala i první série seriálu Ponorka. Vysloužila si cenu Magnoliez šanghajského televizního festivalu, ROMY Award (cenu poroty), speciální ocenění od poroty při udělování cen bavorské televize nebo nominaci na Zlatou nymfu za „nejlepší televizní dramatický seriál“.

Seriál je adaptací legendárního filmu Ponorka (Das Boot) z roku 1981, který se dočkal seriálové adaptace už v roce 1985 a teď se vrací na obrazovky v novém, modernějším pojetí.

Pokud chceš být u premiéry druhé série, zapni si kanál Epic Drama, na kterém seriál Ponorka poběží pravidelně každou neděli od 17. května ve 21:00.

Domů
Sdílet
Diskuse