Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
13. května 2020 10:52
Čas čtení 0:40
Tina Hamarova

Muži, který chodil v masce Ku Klux Klanu, se nic nestane. Vymluvil se na koronavirus

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Kaliforňan řekl policii, že za tím nebyl žádný rasový motiv, jen chtěl dodržovat protikoronavirová opatření.

Muž, který si na nákup potravin v obchodě nasadil masku Ku Klux Klanu namísto roušky, nebude čelit žádným obviněním. V pondělí to podle webu BuzzFeed prohlásil šerif z okresu San Diego. 

Policie prý ani po přezkoumání důkazů nemohla najít dostatek důkazů na obvinění muže ze spáchání trestného činu. Prohlásila, že má právo na svobodu projevu.

„Nejvyšší soud USA připustil, že projevy, které se opírají o rasu, etnikum, pohlaví, náboženství, věk či postižení, jsou nenávistné. Ale základním pilířem naší jurisdikce v oblasti svobod je ochrana svobody projevu,“ prohlásil šerif.

Mužovi, ktorý chodil v Ku klux klan maske, sa nič nestane. Vyhovoril sa na koronavírus
Zdroj: Twitter/Chronicles of Shame

Muž zároveň tvrdil, že neměl v úmyslu propagovat Ku Klux Klan ani rasismus. „Vyjádřil frustraci z koronavirové pandemie a toho, co se má a nemá. Řekl, že za tím nemělo být žádné rasové prohlášení a dodal, že to byla hloupost,“ uvedlo oddělení šerifa.

Doporučeno
Muž v Kalifornii si místo roušky vzal do supermarketu masku Ku Klux Klanu Muž v Kalifornii si místo roušky vzal do supermarketu masku Ku Klux Klanu 6. května 2020 13:29

Muže v kukle tehdy nahlásili někteří návštěvníci i zaměstnanci supermarketu. Špičatá bílá kukla je totiž symbol americké rasistické organizace Ku Klux Klan, která od počátku 20. století osočuje a útočí na lidi jiné barvy pleti, vyznání či etnika.

Domů
Sdílet
Diskuse