Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2020 13:29
Čas čtení 1:06
Tina Hamarova

Muž v Kalifornii si místo roušky vzal do supermarketu masku Ku Klux Klanu

Muž v Kalifornii si místo roušky vzal do supermarketu masku Ku Klux Klanu
Zdroj: Twitter/ Chronicles of Shame
NEWS
Uložit Uložené

Šerif ze San Diega již připravuje na muže obvinění z podněcování rasové nenávisti.

Zákazníci v supermarketu v městské části Santee v San Diegu zažili nečekaný šok, když mezi ně do obchodu vešel muž se špičatou bílou kuklou na hlavě.

Na tom, že chtěl dodržet místní opatření a zakryl si ústa a noc by nebylo nic špatného, kdyby na to nepoužil tradiční masku a symbol rasistické organizace Ku Klux Klan. Tato americká extremistická skupina od začátku 20. století osočuje a útočí na osoby jiné barvy pleti, vyznání či etnika.

Muž v Kalifornii si namiesto rúška zobral do supermarketu masku Ku Klux Klanu
Zdroj: Twitter/Chronicles of Shame

Muž v Kalifornii si namiesto rúška zobral do supermarketu masku Ku Klux Klanu
Zdroj: Twitter/Chronicles of Shame

„Jsem v šoku. Vždy mě zamrzí, když někdo, bez ohledu na to, jaký má záměr, propaguje nějakou formu nenávisti,“ prohlásil podle ABC11 News starosta Santee John Minto.

„Detektivové z oddělení šerifa San Diega se touto záležitostí již zabývají a budou řešit všechna příslušná trestní obvinění,“ píše se ve stanovisku starosty.

Doporučeno
Ku Klux Klan vypsal odměnu na její hlavu. Eleanor Roosevelt byla první dámou světa Ku Klux Klan vypsal odměnu na její hlavu. Eleanor Roosevelt byla první dámou světa 28. dubna 2019 20:54
Domů
Sdílet
Diskuse