Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2020 16:31
Čas čtení 1:08
Tímea Krauszová

Žena, která měla oficiálně nejdelší nehty na světě, o ně přišla při autonehodě. Po letech na incident zavzpomínala

NEWS
Uložit Uložené

Světová rekordmanka truchlí i 10 let po nehodě.

Lee Redmondová si od roku 1979 neostříhala nehty na rukou. Po čase se tak zapsala i do Guinessovy knihy rekordů jako žena s nejdelšími nehty na světě. V době své slávy měřily dohromady 8,65 metrů, přičemž nejdelší nehet měla na palci a narostl jí až do délky 90 centimetrů.

Dnes již 79letá žena však dlouhatánské nehty na rukou nemá. Ne proto, že by se jich dobrovolně vzdala – přišla o ně před lety při nešťastné autonehodě. Dodnes je však oplakává, řekla pro Mirror.

O nehty přišla před 10 lety

Při autonehodě se srazilo několik aut, Redmondová však naštěstí vyvázla jen s lehčími zraněními. Co však nedokázala ani po dekádě překousnout, jsou její ztracené nehty. „První věc, kterou jsem uviděla, byl nehet a já se hned rozplakala,“ vzpomíná na incident. Někomu ze svědků nehody vysvětlila, proč jsou její nehty tak důležité. Laskavý kolemjdoucí jí pomohl posbírat všechny zlomené kousky, které si Redmondová dodnes hlídá jako oko v hlavě.

Domů
Sdílet
Diskuse