Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. června 2020 14:14
Čas čtení 2:04
Tímea Krauszová

Němec, kterého podezírají z únosu malé Madeleine McCannové, mohl unést další dvě děti

NEWS MADELEINE MCCANN
Uložit Uložené

O podezřelém věděli už před lety, spáchal několik sexuálních zločinů.

Otec 6letého chlapečka, který během dovolené v Portugalsku zmizel před 24 lety, má novou naději. Mohou za to poslední stopy v případu Madeleine McCannové. Ty přiměly policii znovu otevřít i případ chlapečka, který by dnes měl 30 let. Jeho otci Andreasi Haseemu zavolali němečtí vyšetřovatelé po téměř 20 letech odmlky.

Podezírají ho už ne z jednoho, ale tří únosů

V případě Madeleine McCannové, která zmizela před 13 lety, je novým podezřelým 43letý Němec. V minulosti ho odsoudili za zneužívání dětí, dnes sedí ve vězení za brutální znásilnění Američanky v Portugalsku z roku 2005. Dostal sedmiletý trest. Německá média ho nazývají jménem Christian Brückner.

Doporučeno
Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým 7. srpna 2019 17:13

Brückner žil v letech 1995 až 2007 v portugalské oblasti Algarve, kde rodina McCannových vlastní letní apartmán. Jistý čas pobýval i v resortu Praia de Luz, odkud malá Madeleine zmizela. Stejně jako právě René Hasee, který zmizel v Algarve v roce 1996. Proto jeho otci svitla nová naděje, ačkoli si celá léta myslel, že jeho syn se utopil. Policie mu však zavolala s tím, že se na jeho případ podívají blíž a že existuje propojení mezi zmizením obou dětí.

To však není všechno. Podle The Guardian policie pracuje s možností, že kromě těchto případů mohou podezřelého spojit i s dalším zmizením malého děvčátka jménem Inga Gehricke. Měla 5 let, když se rodičům ztratila v lese Německu v roce 2015.

Doporučeno
V případě Madeleine McCann, která zmizela před 13 lety, je nový podezřelý. V minulosti ho odsoudili za zneužívání dětí V případě Madeleine McCann, která zmizela před 13 lety, je nový podezřelý. V minulosti ho odsoudili za zneužívání dětí 4. června 2020 8:39

Podle Němců je už Madeleine mrtvá

Německé úřady se podle Guardianu vyjádřily už ve čtvrtek, že Madeleine je podle nich mrtvá. Britská policie se tím ale nadále zabývá jako případem pohřešované osoby. Její rodiče už před týdnem na tiskovce řekli, že neztrácejí naději. Z malého děvčátka by dnes byla 17letá slečna.

Nedorozumění a neshod mezi různými odděleními na policii v Německu, Portugalsku a Anglii už bylo hodně. Podle všeho měli policisté podezření právě na Brücknera už před lety, ale nikdo se této stopě nevěnoval.

Portugalští vyšetřovatelé podezřívali Němce už v roce 2007, ale vyloučili ho. Nyní tvrdí, že v roce 2012, kdy případ převzali britští policisté, jim tuto informaci předali. Britové však Němce nepodezírali.

V roce 2013 dostala německá policie tip, že by to mohl být Brückner. Lokální stanice informaci posunula dále, ale opět se s tím nic nedělalo. Nyní se však konečně i Reného případem více zabývají a nové vyšetřování by mohlo konečně rodičům přinést úlevu.

Měli v zmizení Madeleine prsty její vlastní rodiče? Mohla být Madeleine už dávno doma, nebýt kolosálního selhání místní policie a vyšetřovatelů? A ta nejdůležitější otázka, která od prvního dne zmizení vrtá každému hlavou: Je Madeleine stále naživu? Přečti si celý příběh o zmizení malého děvčátka, po kterém ani po více než deseti letech nepřestali pátrat.

Domů
Sdílet
Diskuse