Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. června 2020 10:48
Čas čtení 1:08
Viktor Kniš

Na medaili vypadám „na první dobrou“ spíš jako Braňo Mojsej, přiznala slovenská prezidentka Čaputová. Reakce internetu ji pobavily

POLITIKA
Uložit Uložené

Zuzana Čaputová pro televizi Markíza přiznala, jak vnímá aktuální situaci v souvislosti s její podobiznou na medaili která se mírně liší od reality. Ona sama v tom problém nevidí.

U příležitosti prvního výročí inaugurace slovenské prezidentky Zuzany Čaputové vyrazila kremnická mincovna pamětní medaili s jejím portrétem. Medaili vydávají v limitované číslované edici – k dispozici je 300 kusů ve zlatém a 500 ve stříbrném provedení. Počet mosazných medailí je neomezený. Zaváděcí cena zlaté medaile je 580 eur, stříbrné 39 eur.

Autorem averzu medaile s portrétem prezidentky je Štefan Novotný, který tvořil i portréty na pamětních medailích předchozích prezidentů. Zuzana Čaputová musela finální verzi odsouhlasit. Nyní pro TV Markíza na výsledek zareagovala poté, co spustila vlnu lidové tvořivosti

Doporučeno
Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová k Romům promluvila romsky: But bacht the sastipen tumenge savorenge Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová k Romům promluvila romsky: But bacht the sastipen tumenge savorenge 8. dubna 2020 15:15

„Dívám se na to trochu s humorem a zejména na to, jaká veselá zábava vznikla kolem toho. Úplně se neidentifikuji s tím vyobrazením, takže to beru opravdu s nadhledem,“ řekla prezidentka pro TV Markíza v souvislosti se zlatou medailí, kterou jí dali vyrazit u příležitosti prvního roku ve funkci. Podobnou minci dostane každý prezident, podobizna Zuzany Čaputové však dala autorům zabrat a výsledek pobavil celé Slovensko, ale i samotnou prezidentku.

Zuzana Čaputová přiznává, že ji meme obrázky s touto tématikou baví, vzpomněla si například na tzv. „nákupní vozík“, kde jsou tři její pěkné fotky a čtvrtou je právě záběr medaile. Cílem je samozřejmě znázornit kolečka na vozíku, protože je běžné, že jedno nefunguje, což způsobuje problémy během nakupování.

Redaktorka se dokonce zeptala Zuzany Čaputové, zda se Braňo Mojsej podobá postavě na medaili více než ona. „Možná na první dobrou i trochu víc než já,“ odpovídá prezidentka s úsměvem. „Je to milé, je to vtipné,“ reagovala hlava státu na další vtipný obrázek, který ji vyobrazuje jako smutnou, jedním dechem ale dodává, že ona smutná nebyla, spíše ji to pobavilo. 

Všechny medaile se vyprodaly za jediný den, k situaci se ale mincovna vyjadřovat nechtěla, podle TV Makríza je mohla reakce internetu na výsledek jejich práce zaskočit.

Na medaile vyzerám „na prvú“ skôr ako Braňo Mojsej, priznala Zuzana Čaputová. Reakcie internetu ju bavia
Zdroj: Zomri FB
Domů
Sdílet
Diskuse