Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2020 8:12
Čas čtení 1:36
Adam Smeták

Koronavirus: Slovinsko vyřadí Česko ze seznamu bezpečných zemí, uvažují o tom i Slováci (Aktualizováno)

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Slovinsko upravilo mapu epidemiologicky bezpečných zemí. Před Českem zatím jen varuje.

Slovinská vláda vyřadila s platností od soboty Česko, Chorvatsko a Francii ze seznamu epidemiologicky bezpečných zemí. Slovinci vracející se z těchto zemí nebudou mít nutnou karanténu 14 dní po návratu, ale mají podle vlády být opatrní. Slovinsko o tom informovalo na Twitteru.

Pokud máš už zaplacenou cestu do Chorvatska, která vede přes Slovinsko, nemusíš se bát. Tranzit bude možný, ale je nutné zemí projet v průběhu 12 hodin od překročení hranic. Pro Čechy a Češky začne nově platit karanténa na 14 dní, pokud je Slovinsko jejich finální destinací, a pokud nemá v zemi dotyčný trvalý nebo dočasný pobyt. 

Slovinsko k rozhodnutí přistupuje poté, co se tamní situace s počtem nakažených začíná mírně zhoršovat. Země měla ve středu nejvíce nakažených od poloviny dubna. Přesto byla ale za celou dobu pandemie nákaza identifikována „jen“ u 1 634 lidí.

Doporučeno
Policie provedla razii na ministerstvu zdravotnictví kvůli nákupům ochranných pomůcek Policie provedla razii na ministerstvu zdravotnictví kvůli nákupům ochranných pomůcek 2. července 2020 16:11
Domů
Sdílet
Diskuse