Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2020 16:11
Čas čtení 0:40
Vojtěch Vanda

Policie provedla razii na ministerstvu zdravotnictví kvůli nákupům ochranných pomůcek

NEWS ADAM VOJTĚCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

SeznamZprávy zjistily, že Národní centrála proti organizovanému zločinu dělala prohlídky ve firmách, které dodávaly respirátory FFP2 ministerstvu zdravotnictví.

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) prověřuje nákupy ochranných pomůcek, které provedl rezort ministerstva zdravotnictví během nouzového stavu. S informací přišel web SeznamZprávy. NCOZ prováděla razie ve firmách, které dodávaly respirátory právě i samotnému ministerstvu. 

Doporučeno
Brňan z legrace zavřel kamaráda na balkoně, pak tvrdě usnul. Neslyšel ani klepání, pomoct museli až strážníci Brňan z legrace zavřel kamaráda na balkoně, pak tvrdě usnul. Neslyšel ani klepání, pomoct museli až strážníci 2. července 2020 14:00

Podle SeznamZpráv navštívili detektivové z elitního útvaru firmu Recea Prague v pondělí v šest hodin ráno. Společnost měla dodat ministerstvu zdravotnictví respirátory za skoro 7 milionů korun. Podle majitele firmy Radka Kunce hledali policisté peníze v hotovosti, zabavili jeho osobní počítač, účetnictví a telefony. 

Kromě společnosti Recea Prague se ale podívali vyšetřovatelé i do firmy Batist, která taktéž dodávala respirátory, do firmy LA Factory a také na samotné ministerstvo zdravotnictví. Vládní rezort nicméně na dotaz serveru SeznamZprávy neodpověděl a oficiální prohlášení zatím nevydal. 

Doporučeno
Česko se musí omluvit za výrok Miloše Zemana. Podle historiků Peroutkův článek neexistuje Česko se musí omluvit za výrok Miloše Zemana. Podle historiků Peroutkův článek neexistuje 2. července 2020 13:35

Zájem o firmu Recea Prague je prý trvalejšího charakteru, už v červnu měl být její případ převzat žalobcem z pražského vrchního státního zastupitelství. Původně totiž měla firma uzavřít smlouvu s ministerstvem na dodávku respirátorů FFP2 za 300 milionů korun, jejíž velkou část však sám ministr Adam Vojtěch nakonec zrušil. Firma totiž nedodala ochranné pomůcky včas. 

Domů
Sdílet
Diskuse