Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. července 2020 10:44
Čas čtení 0:36
Viktor Kniš

Rasističtí fanoušci fotbalového Slovanu vyvěsili transparent White Lives Matter, nikdo je nenapomenul

NEWS
Uložit Uložené

Jde o reakci na hnutí Black Lives Matter, které je symbolem rasisticky motivovaného útoku policisty na Afroameričana George Floyda.

Ultras ŠK Slovan Bratislava si na zápas 4. kola nadstavby Fortuna ligy přinesli obrovský rasistický transparent „White Lives Matter“, který má být reakcí na aktuální dění ve Spojených státech kvůli iniciativě „Black Lives Matter“.

Právě ta se snaží už sedm let upozornit na problematiku rasismu, ještě více však začala rezonovat po smrti Afroameričana George Floyda, který zahynul po brutálním zásahu policie.

Doporučeno
Epické super-finále: Oktagon Underground ovládl Brno s velkolepou show a úžasnými zápasy Epické super-finále: Oktagon Underground ovládl Brno s velkolepou show a úžasnými zápasy 4. července 2020 23:18

Frázi „White Lives Matter“ od roku 2015 využívají za velkou louží převážně rasistické skupiny na zlehčování situace týkající se rasistických útoků.

Příznivci fotbalového Slovanu se v podobném světle ukázali i v minulosti, když například schvalovali transparentem Děvínský masakr. Později gratulovali k svátku Adolfu Hitlerovi.

Domů
Sdílet
Diskuse