Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2020 19:15
Čas čtení 0:57
Adam Novosad

Běžec na chvíli překonal světový rekord Usaina Bolta na 200 metrů. Teprve potom zjistil, že ho zradili organizátoři i časomíra

Uložit Uložené

Noah Lyles na Twitter napsal, že si organizátoři takto nemohou zahrávat s jeho emocemi.

Pandemie koronaviru způsobila zrušení řady sportovních akcí. Jednou z nich se stalo i několik zastávek Diamantové ligy, které tak organizátoři nahradili exhibičním závodem s účastníky soutěžícími virtuálně ze svých domovských měst, upozorňuje Denník N.

Zastávka Diamantové ligy ve švýcarském Curychu byla nahrazena Inspiration Games. Na této akci si síly v běhu na 200 metrů změřili tři soutěžící – Francouz Christophe Lemaitre běžel právě v Curychu, Holanďan Churandy Martina zase v nizozemském městě Papendale a v americkém městě Bradenton nakonec Noah Lyles.

Diváci mohli souboj odehrávající se napříč planetou sledovat v jedné chvíli. Vítězem se stal Američan Noah Lyles, který dokonce na několik minut věřil tomu, že překonal světový rekord Usaina Bolta. Po uběhnutí 200 metrů svítil na časomíře čas 18,90 sekundy, přičemž Usain Bolt ve svém světovém rekordu zaběhl tuto vzdálenost za 19,19 sekundy.

Zmatený, ale šťastný Lyles chvíli sledoval, jak je možné, že si svůj dosavadní osobní rekord 19,50 sekundy zlepšil tak výrazně, ale vysvětlení přišlo o několik minut. Časomíra nelhala, ale Lyles zaběhl namísto 200 metrů jen 185 metrů. Důvod? Organizátoři ho umístili do nesprávné dráhy.

Doporučeno
Mladá Olga Hepnarová před 47 lety najela na Strossmayerově náměstí do davu lidí čekajících na tramvaj Mladá Olga Hepnarová před 47 lety najela na Strossmayerově náměstí do davu lidí čekajících na tramvaj 10. července 2020 15:31

Amatérské pochybení ale přijal s chladnou hlavou, i když na Twitteru konstatoval, že si organizátoři takto nemohou zahrávat s jeho emocemi. Čas mu proto organizátoři smazali a připravili ho tím o odměnu 10 tisíc dolarů.

Lyles by přitom zřejmě disciplínu vyhrál, i kdyby běžel ve správné dráze, avšak opakování závodů se samozřejmě nekonalo, a tak v čase 20,65 zvítězil Lemaitre.

Domů
Sdílet
Diskuse