Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. července 2020 15:53
Čas čtení 1:07
Viktor Kniš

Rap definitivně ovládl svět, toto jsou nejposlouchanější skladby a alba na streamech za první polovinu roku 2020

HUDBA EMINEM
Uložit Uložené

Poslechovost hudby navzdory hektickým časům stoupla o téměř 10 %, zároveň se do žebříčků nejúspěšnějších dostali zejména rapoví interpreti a zpěváci, kteří jsou tímto žánrem zásadně ovlivněni.

V průběhu pandemie poslouchali lidé hudbu mnohem více, zároveň se ještě intenzivněji sblížili se streamovacími službami. Vyplývá to z analýzy dat agentury Nielsen Music, která zastřešuje všechna americká vydavatelství i sólo autory. Celková poslechovost za první pololetí 2020 narostla o 9,4 %, přičemž výrazně dopomohli k obrovskému úspěchu v první řadě reprezentanti rapového žánru a zpěváci, kteří k němu mají více než blízko.

Doporučeno
6ix9ine si zablokoval Instagram, za 2 týdny se ukáže na veřejnosti. Co se stalo a proč si to prý může dovolit? 6ix9ine si zablokoval Instagram, za 2 týdny se ukáže na veřejnosti. Co se stalo a proč si to prý může dovolit? 15. července 2020 11:43

Kromě komerčních interpretů a stálic se stále více daří reprezentantům nové vlny rapu, kteří dokáží pohodlně přeskočit své starší kolegy.

Důkazem je prvenství Lil Baby v žebříčku alb, na jehož nestačil ani Eminem či služebně starší Lil Uzi Vert. V žebříčku singlů si zase prvenství vybojoval Roddy Ricch, přičemž podle autorů analýzy má výraznou zásluhu na tomto úspěchu i tiktoková výzva. Zdá se tedy, že tyto úspěchy reflektují i sílu této „nové“ sociální sítě mezi mladými.

TOP 10 alb na základě prodejů a počtu streamů:

1. Lil Baby – My Turn
2. The Weeknd – After Hours
3. Lil Uzi Vert – Eternal Atake
4. Roddy Ricch – Please Excuse Me for Being Antisocial
5. Post Malone – Hollywood’s Bleeding
6. Bad Bunny – YHLQMDLG
7. Eminem – Music to Be Murdered By
8. Justin Bieber – Changes
9. BTS – Map of the Soul: 7
10. Billie Eilish – When We All Fall Asleep, Where Do We Go?

Ženy reprezentují v žebříčcích raperky Doja Cat a Megan Thee Stallion. Za kratší konec tahají Billie Eilish a Dua Lipa. I přesto je úctyhodné, že Billie se stále umisťuje na vysokých příčkách. Její album totiž vyšlo už loni.

Doporučeno
Kam se poděli Mr. Shontey, zawy, Mancini14 nebo Česká bomba? Zjistili jsme, co dělají první velcí čeští youtubeři, kteří už netočí Kam se poděli Mr. Shontey, zawy, Mancini14 nebo Česká bomba? Zjistili jsme, co dělají první velcí čeští youtubeři, kteří už netočí 12. července 2020 10:49
TOP 10 skladeb na základě prodejů a počtu streamů:

1. Roddy Ricch – The Box
2. Future f/ Drake – Life Is Good
3. The Weeknd – Blinding Lights
4. Doja Cat – Say So
5. Tones and I – Dance Monkey
6. Megan Thee Stallion – Savage
7. Dua Lipa – Don’t Start Now
8. Post Malone – Circles
9. DaBaby f/ Roddy Ricch – Rockstar
10. Arizona Zervas – Roxanne
Domů
Sdílet
Diskuse