Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2020 15:33
Čas čtení 0:56
Adam Smeták

Česko v úterý čekají vedra a silné bouře s krupobitím. V některých krajích je vyhlášena výstraha před požáry

NEWS
Uložit Uložené

Na zítřek se připrav. Budeš potřebovat dostatek tekutin.

Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokými teplotami, rizikem vzniku požárů a silnými bouřemi. Ty by měly v úterý a ve středu zasáhnout a jih a východ republiky. Meteorologové varují před přívalovými dešti, které by ale měly přijít jen lokálně. Očekávají také kroupy a blesky

„Ojediněle se vyskytnou silné bouřky s nárazy větru 20 až 25 m/s (70 až 90 km/h), lokálně i s kroupami a přívalovými srážkami,“ píše se na stránkách ČHMÚ. Silné bouře by měly udeřit zejména na Moravě, ve Slezsku a v Jihočeském kraji, a to od 15 hodin v úterý do 6 hodin ráno ve středu.

Doporučeno
Tento region zavádí povinné roušky mimo bydliště Tento region zavádí povinné roušky mimo bydliště 27. července 2020 12:02

Česko v úterý čekají vedra a silné bouře s krupobitím. V některých krajích je vyhlášena výstraha před požáry
Zdroj: ČHMÚ

V úterý dopoledne také meteorologové očekávají na celém území republiky vyjma Karlovarského kraje vysoké teploty většinou přesahující 31 °C. Vedra by měla panovat po celý den až do večera. Meteorologové doporučují dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů a omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Lidé by si měli dát zvýšený pozor také na zvířata v autech.

Zároveň začíná od úterního rána na celém území Čech kromě Jihočeského a Pardubického kraje výstraha před rizikem vzniku požárů. V Praze navíc od zítřka začne platit nařízení zakazující rozdělávání ohňů na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru. Tedy v lesích, na polích, parcích, zahradách a tak dále.

Domů
Sdílet
Diskuse