Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2020 17:42
Čas čtení 0:45
Martin Mičuda

Takto bude vypadat kokpit prvního čistě elektrického modelu od Škody

Takto bude vypadat kokpit prvního čistě elektrického modelu od Škody
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/skoda-breaks-new-ground-in-interior-design-with-individual-design-selections-for-the-enyaq-iv/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Měsíc před světovou premiérou si můžeme udělat obrázek o tom, jaký interiér dostane elektrická škodovka.

Už 1. září Škoda představí svůj první čistě elektrický model pod názvem Enyaq iV. Ano, víme, už nyní škodovka nabízí elektrické Citigo iV, to se ale dá považovat „pouze“ za elektrickou verzi odvozenou z klasického modelu.

Zcela nový Enyaq je ale od začátku vyvíjen jako čistě elektrický automobil, čemuž bylo i všechno přizpůsobené. Ještě dříve, než poznáme novinku v plné kráse, nám automobilka servíruje designový náčrt interiéru.

Těšit se můžeme na přítomnost přírodních, ekologických či recyklovaných materiálů. Kromě toho má Enyaq ukázat budoucí designové směřování interiérů značky Škoda. Palubní deska tak dostane ještě minimalističtější a jednodušší linie než v nové Octavii, vytratí se z ní přitom většina fyzických tlačítek.

Takto bude vyzerať kokpit prvého čisto elektrického modelu od Škody
Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Novinkou palubní desky elektrického SUV bude středový výdech ventilace, který svým tvarem připomene tvar přední masky. Prostornost kokpitu opticky navodí masivní dekorační lišta na vrchní části, která zajíždí do výplně dveří. Budíky dostanou standardně digitální řešení, budou o něco menší a sekundovat jim má nový průhledný displej s prvky rozšířené reality.

Přítomnost ekologických materiálů dají na zřetel zejména potahy sedadel – jednu z dostupných designových možnosti tvoří vlna (40 %) a polyester ze zrecyklových PET lahví (60 %). Všechny dosud známé podrobnosti o chystané elektrické novince se dozvíš v tomto článku.

Domů
Sdílet
Diskuse