Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2020 11:48
Čas čtení 0:37
Viktor Kniš

Na koronavirus už zemřelo mnohem více lidí, než běžně zemře ročně na chřipku

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

WHO eviduje každoročně přibližně 290 tisíc až 650 tisíc obětí chřipky ročně. Koronavirus překonal tuto metu za přibližně půl roku.

Mnozí politici i odborníci v březnu přirovnávali koronavirus k epidemii sezónní chřipky, dnes už na základě aktuálních údajů americké Univerzity Johnse Hopkinse a WHO víme, že je onemocnění Covid-19 mnohem nebezpečnější.

Lidové noviny upozornily na to, že do dnešního dne si koronavirus vyžádal více než 712 tisíc obětí, zatímco statistiky Světové zdravotnické organizace ukazují, že ročně evidujeme na světě 290 tisíc až 650 tisíc obětí spojených s chřipkou. V pátek překročil počet odhalených nakažených koronavirem hranici 19 milionů, na chřipku ročně onemocní podle WHO asi miliarda lidí, i procento úmrtnosti je tak výrazně nesrovnatelné.

Doporučeno
Jaký je nejrychlejší způsob dopravy po Praze? Stojí pár korun, je zábavný a bez emisí Jaký je nejrychlejší způsob dopravy po Praze? Stojí pár korun, je zábavný a bez emisí 4. srpna 2020 18:00

Situace je nadále alarmující, i když k ní země přistupují jiným způsobem a zároveň pracují s informacemi, které před pár měsíci ještě neměly. V době nejpřísnějších opatření během dubna a května stoupaly případy ve světě, v nejpostiženějších Spojených státech, ale i v Česku mnohem pomalejším tempem. 

Spojené státy zaznamenaly nejvyšší denní nárůst obětí pandemie za uplynulé tři měsíce. Přibylo 2060 obětí za 24 hodin, naposledy takový výsledek zaznamenali na začátku května.

Domů
Sdílet
Diskuse